На Ніжинщині закрилось дві школи

 

 

 

 

Степанівська гімназія Комарівської громади готується прийняти до себе учнів з інших двох закладів – Сидорівської та Ховмівської шкіл, рішення про реорганізацію яких було прийняте цьогоріч на початку серпня. Причина – малокоплектність цих шкіл. Для розуміння ситуації – в кожній школі навчалося приблизно по двадцять учнів.

«У Ховмівській загальноосвітній школі навчалося 25 учнів на наступний рік очікується тільки 22. Це один клас комплекс який утворено з 3 класів — це 11 учнів і з 5-9 класів – один клас який включає 5 учнів. Решта навчаються за індивідуальною формою навчання. Коли діти навчаються в класі комплекті вони знаходяться в одній аудиторії. Де вчитель одночасно викладає три предмети. Бо це учні декількох класів, зокрема в Ховмівській школі це учні 2,3,4 класу. Тобто вчитель одночасно приділяє увагу одночасно учням трьох класів», — Тетяна Курінська,заступник сільського голови Комарівської сільської ради з питань діяльності виконавчих органів влади.

Інакше кажучи одночасно для дітей в одному класі викладають різні предмети.

«Наприклад українська мова, українська літератур, а ще і іншому класі природознавство, якщо це ще 4 клас то це може бути ще музика», — Тетяна Курінська,заступник сільського голови Комарівської сільської ради з питань діяльності виконавчих органів влади.

Така ж ситуація і у Сидорівській школі там навчається 25 учнів. Якщо всі учнів перейдуть до Степанівської гімназії наповненість класів значно збільшиться, що дасть змогу навчатися кожному класу окремо, таким чином вчителі зможуть приділяти більше уваги конкретним предметам.

«Добре знаю свій колектив він дружній, завзятий. Цього року ми поновили свої класні кімнати. Наша школа готова прийняти 80 учнів, діточок з сіл Ховми та Сидорівка. Ми з радістю їх чекаємо і впевнена в тому що ми будемо ще міцніші сильніші і будемо жити однією дружньою родиною», — Валентина Джупіна, директор Степанівської гімназії Комарівської сільської ради.

«Дійсно буде краще, якість навчання покращиться. Між дітьми буде конкурентність, кожна дитина буде намагатися краще відповісти і треба щоб було повноцінне спілкування у класі та на перерві», — Наталія Кушніренко, жителька села Ховми.

Противники вважають, що дітям буде важко їздити щодня до іншого села, до того ж переживають за безпеку.

«Батьки просять на час воєнного стану не закривати. Ми розуміємо що мало дітей, але зараз війна не дай Боже туди прилетить чи ще щось. Там не має мобільного зв’язку до речі в тому селі», — Мирослава, жителька села Ховми.

Влада запевняє – підвіз дітей забезпечать 2 автобуси, ними можуть скористатися як діти так і педагогічні працівники. Також біля Степанівської гімназії є укриття яке відповідає вимогам, натомість забезпечити ці умови в Ховмах і Сидорівці неможливо. Педагогічному колективу також пропонують перейти працювати до гімназії.

«Звичайно важко, боляче і для дітей і для батьків для всього персоналу школи як педагогічного так і технічного. Важко все це пережити. Мені особисто запропонували посаду вчителя Степанівської гімназії», — Лариса Іллюша, Директор Ховмівської загальноосвітня школа I-II ступенів Комарівської сільської ради.

В цій непростій ситуації важливо аби діти дійсно отримували якісну освіту та знаходилися у комфортних і головне – безпечних умовах.

За матеріалами Челайн

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь