У Ніжині тепер є сучасний інкубатор для новонароджених

 

 

 

 

🤱Ніжинський міський пологовий будинок отримав новий сучасний інкубатор експертного класу для новонароджених Magic Loggia M турецького виробництва вартістю 213,9 тис. тисяч гривень. Устаткування було придбане державним коштом.

☝️Апарат призначений для виходжування передчасно народжених і недоношених дітей, а також малюків, яким необхідні медичні маніпуляції в умовах термостабільного середовища. Інкубатор неонатальний Magic Loggia M оснащений системою сервоконтролю вологості та кисню, що дозволяє максимально точно регулювати співвідношення цих показників.

💬Новий інкубатор для новонароджених з контролем температури повітря і шкіри, кисневою підтримкою та вагами створює для недоношених дітей необхідний мікроклімат, наближений до того, що був в утробі матері.
На жаль, у світі не вдається позбутись проблеми невиношування вагітності. Є жінки, які не можуть доносити дитину до 37 тижнів. А інкубатор дає можливість виходити недоношену дитину, оскільки забезпечує необхідну вологість, температура та вміст кисню, – розповіла лікар-неонатолог Ніжинського міського пологового будинку Олена Шевчук. Вона додала, що цей сучасний апарат дозволяє визначити вагу дитини.
Раніше для того, щоб зважити дитину, нам приходилось її витаскувати з кувеза, бо вони не мали ваг. А це дуже травматично для недоношеної дитини. Тож ми дуже радіємо новому сучасному неонатальному інкубатору».

☝️Щороку у Ніжинському міському пологовому будинку з’являються на світ понад 1000 дітей з них близько 10% народжуються недоношеними. Недоношених діток з критичною вагою спеціалісти Ніжинського міського пологового будинку передають у Чернігівську обласну дитячу лікарню. Основну ж частину виходжують самі. Особливо гостро проблема виходжування недоношених дітей виникла під час активних бойових дій.

💬Через стресові ситуації багато жіночок народжували передчасно. У Чернігівську обласну дитячу лікарню ми їх передати не могли, бо Чернігів був в облозі, навпаки ми приймали до себе усіх породіль, які змогли виїхати з Чернігова, до Києва теж дуже було проблемно доїхати, бо на підступах до столиці точилися бої.
У нас дві дитинки народилось з критично малою вагою – 500 гр та 720 гр. Два тижні їх виходжували у нашому закладі, а потім немовлят на другій етап лікування передали до НДСЛ «Охматдит».
До Києва нашу машину з дитинкою супроводжувала військова колона, ми довезли немовля до передмістя Києва, а там їх зустріли кияни теж у супроводі військових. Усіх Інших недоношених дітей з масою 900-1500 грамів виходжували самі.
Зараз недоношених дітей забирає Чернігівська обласна дитяча лікарня. Хоча це доволі складно, бо за відсутності моста через Десну їм приходиться їхати в об’їзд, а це 280 кілометрів.
Тож неонатальні інкубатори не стояли у нас порожніми, й ми мали велику потребу у цьому обладнанні. Наш новий інкубатор стане у пригоді для виходжування недоношених дітей та немовлят з хірургічною та нейрохірургічною патологією. Також на ньому проводитимуть адоптацію для глибоко недоношених крихіток з критичною вагою перед їх виправлянням у Чернігів», – зазначив генеральний директор КНП “Ніжинський міський пологовий будинок” Валерій Якуба.

Ніжинська міська рада

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь