Який відсоток доходу має перевищувати оплата комуналки для отримання субсидії: деталі

 

 

 

 

Для призначення субсидії витрати на житлово-комунальні послуги мають перевищувати в середньому 15% щомісячного сукупного доходу. Про це йдеться у повідомленні Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області на сайті Чернігівської ОВА.

За їхньою інформацією, субсидію на оплату житлово-комунальних послуг призначають людям, які не можуть самостійно сплатити всю суму. Розмір же виплат розраховують індивідуально для кожної сім’ї з огляду на її склад, сукупний дохід та розмір житлового приміщення. 

Право на отримання субсидії мають:

  • зареєстровані мешканці;
  • орендарі за наявності договору найму;
  • внутрішньо переміщені особи навіть без наявності договору найму.

Загалом за жовтень житлові субсидії на Чернігівщині призначили у готівковій формі 92 тисячам домогосподарств. Пільги у готівковій формі надано 26,5 тисячі людей, у безготівковій формі – 12,9 тисячі. 

Загальна сума нарахованих пільг та житлових субсидій у жовтні склала 119,8 мільйона гривень, а станом на 1 жовтня державні допомоги в області отримували майже 53,8 тисячі людей.

Нагадаємо, що наразі подати заяву на призначення субсидії можна до органів соцзахисту, уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади, ЦНАПу чи в електронній формі через портал “Дія”.

З 1 грудня це також можна буде зробити в будь-якому сервісному центрі Пенсійного фонду.

Суспільне

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь