Ворог поцілив у командно-диспетчерський пункт… Пам’яті мужнього Героя з Ніжина Олега Москаленка…

 

 

 

 

Москаленко Олег Миколайович…

Прапорщик служби цивільного захисту. Начальник радіостанції – технік групи зв’язку і телемеханіки командно-диспетчерського пункту радіотехнічного центру вузла зв’язку, автоматизованих систем управління та радіотехнічного забезпечення Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України.
Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).
До останнього перебував на своєму бойовому посту. Загинув у ході самовідданих дій при захисті державного суверенітету та територіальної цілісності під час російського вторгнення в Україну.


Народився 14 жовтня 1980 року в м. Ніжин Чернігівської області.
В структурі ДСНС України перебував з 1999 року.
Під час масштабного вторгнення з першого дня брав участь у бойових діях. Знаходився на посаді начальника радіостанції – техніка групи зв’язку і телемеханіки командно-диспетчерського пункту радіотехнічного центру вузла зв’язку, автоматизованих систем управління та радіотехнічного забезпечення Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України.
Прапорщик служби цивільного захисту. Москаленко Олег Миколайович 23 лютого 2022 року заступив на бойове чергування щодо пошуково-рятувального забезпечення в єдиній системі проведення авіаційних робіт із пошуку, рятування та пожежогасіння на аеродромі «Ніжин». Вночі 24 лютого з боку російської федерації розпочався масований ракетний обстріл по об’єктах інфраструктури м. Ніжин. Не залишаючи свій пост, Олег Москаленко гідно та сміливо продовжував виконувати свої посадові обов’язки, зокрема щодо забезпечення належного зв’язку та передачі інформації. Проте пряме влучання крилатої ракети типу «Калібр» сталося близько 5:30 ранку. Ворог поцілив у командно-диспетчерський пункт. Була дуже сильна вибухова хвиля. Двері і вікна одразу повилітали. У будівлі розпочалася масштабна пожежа. Стіни падали і руйнувалися на очах. Ракетне паливо дуже їдке, отруйне і через кілька хвилин тим, хто залишався під уламками, стало дуже важко дихати. Олег Москаленко – мужній герой, від отриманих травм загинув на місці пригоди.

Президент присвоїв звання Герой України 12 Захисникам та відзначив державними нагородами 270 Воїнів
https://mva.gov.ua/…/prezident-prisvoyiv-zvannya-geroj…

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №79/2022, Про відзначення державними нагородами України
https://www.president.gov.ua/documents/792022-41445

Джерело: Чернігівський обласний ТЦК та СП

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь