Перенесла 35 операцій: з лікарні виписали дівчину, важко травмовану в березні в Чернігові

 

 

 

 

Фахівці Національної дитячої спеціалізованої лікарні Охматдит вилікували 21-річну пацієнтку, яка отримала важкі травми внаслідок масованих обстрілів Чернігова у березні 2022 року. За вісім місяців Марина перенесла 35 операцій.

Про це повідомили співробітники клініки на своєму Telegram-каналі.

– На виписці Марина не стримує сліз і обіймає кожного лікаря, який був поруч з нею останні 223 дні — саме стільки дівчина лікувалася в Охматдиті, – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що дівчина отримала осколкові поранення в живіт, руку і шию. В результаті важких уражень внутрішніх органів, Марина потребувала складного лікування.

Повідомляється, що в Чернігові їй була надана первинна лікарська допомога — перший етап лікування. Далі дівчину перенаправили до Охматдиту, де виконали складні реконструктивні оперативні втручання, які допомогли їй швидко відновитися.

– Пацієнтці провели ургентну хірургію: наклали нову кишкову стому, провели часткову реконструкцію вже наявної стоми, яку поставили в Чернігові, прибрали нежиттєздатні тканини, – згадує хірург відділення ургентної хірургії Роман Жежера.

За його словами, Марина потребувала неодноразових хірургічних втручань. Дівчина поступила у важкому стані. Але вже через день після першої операції, вона почала самостійно пити і їсти.

Зазначається, що далі до хірургів приєдналися ортопеди, які провели 27 хірургічних втручань на руці дівчини.

Челайн

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь