Ніжинський хірург Олег Бойко про переваги нової лапароскопічної стійки в міській лікарні

 

 

 

 

Я радий повідомити, що завдяки спільним зусиллям керівництва міської лікарні їм. М. Галицького, а також органам міської влади, придбана нова лапароскопічна стійка, яка оснащена надсучасними технологіями.

• Як це вплине на лікування пацієнтів?

Перш за все, нове обладнання дозволяє більш точно та якісно виконувати оперативні втручання. А чіткість зображення та безперебійна робота апаратури дозволяє уникнути технічних труднощів під час лапароскопії.

По-друге, якщо раніше лапароскопічним методом виконували лише 40 % малоінвазивних втручань, то тепер з певністю можна говорити, що з новим обладнанням ми зможемо охоплювати до 80% операцій лапароскопічним способом.

Які операції можливо виконувати лапароскопом?

Спектр операційних втручань різноманітний. Відтак жовчнокамяна хвороба, різні види гриж, апендицит, гострий панкреатит, а також з діагностичною метою можна застосовувати лапароскопічний метод.

У чому полягає сутність лапароскопії та яка її відмінність від звичайної операції?

Перш за все, це малоінвазивний, тобто малотравматичний метод, що допомагає пацієнту швидко пройти післяопераційний період та реабілітацію. Адже операція лапароскопом здійснюється за допомогою лише декількох проколів, а, отже, пацієнт уже через кілька днів залишає стіни лікарні в задовільному стані. Це прекрасно, що незважаючи на важку ситуацію в країні, у цей тяжкий для нас, українців, час, ми все одно крокуємо тільки вперед сучасності та новим технологіям.

Адже ми сильна та незламна нація, яка впевнено йде до перемоги, бо за нами наше майбутнє.

Олег Бойко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь