На дорогах Чернігівщини ліквідують ямковість холодним асфальтобетоном

 

 

 

 

На основних дорогах області проводять аварійну ліквідацію ямковості холодним асфальтобетоном.

Для ліквідації аварійної ямковості узимку підрядні дорожні організації використовують холодний асфальтобетон, виготовлений за спеціальною технологією.

Для глибокого проникнення та обволікання, в асфальтову суміш додають спеціальні добавки і певні види бітуму, які мають дуже високу текучість та і еластичність, що дозволяє ліквідовувати ямковість на автошляхах у холодну пору року.

Найчастіше ями утворюються на ділянках автошляхів, де дорожнє покриття зношене та експлуатується понад нормативні міжремонті строки. А під навантаженням від суттєвого потоку великовагового транспорту – місцями навіть розсипається.

Наразі аварійні роботи виконуються “точково”, перш за все, на найбільш вражених ділянках для забезпечення безпеки дорожнього руху. До масових робіт з усунення вибоїн приступимо за теплої, більш сприятливої погоди.

Шановні водії, будьте уважні та обережні проїжджаючи ділянки, де працюють бригади дорожників. Звертайте увагу також на дорожні знаки, що попереджають про ямковість або нерівну дорогу. Обирайте безпечну дистанцію та швидкість руху.

За матеріалами Служба автомобільних доріг у Чернігівській області

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь