Хто такий Валентин та як з`явились “валентинки”: історія Дня закоханих

 

 

 

 

День Святого Валентина або День закоханих щорічно відзначають 14 лютого.

Проте мало хто знає, хто ж такий Валентин та чому його пов`язують із закоханими.

Повідомляє “Нежатин

За легендою, християнський священник Валентин жив за часів імператора Клавдія II Готського й окрім основного покликання займався природничими науками та медициною.

Клавдій вважав, що сім’я заважає солдатам воювати за імперію і видав заборону воїнам одружуватися. Валентин, попри це, продовжував таємно вінчати всіх охочих. За це його заарештували й ув’язнили під охороною офіцера, прийомна дочка якого була сліпою. Священник оздоровив її, а опісля навернув на християнство батька й цілу родину.

Довідавшись про це, імператор наказав відтяти йому голову, що й сталося 14 лютого.

Широкої популярності в Західній Європі День Святого Валентина набув після XV століття.

За переказом, винахід «валентинки» приписують герцогу Орлеанському Шарлю. 1415 року, перебуваючи в англійському полоні після битви під Азенкуром, він нібито надсилав із лондонської в’язниці віршовані любовні послання своїй дружині. Одна з тодішніх «валентинок» нині зберігається в Британському Музеї.

Але існує ще одна легенда появи свята, де розповідається, що Валентин був римським патрицієм і потай проповідував християнство. У свою віру він звернув слуг, яких вирішено було стратити. І, щоб полегшити страждання приречених, написав їм підбадьорливі листи у формі червоних сердець. В результаті сам же Валентин проміняв своє життя на життя слуг.

У різних країнах існують свої традиції святкування Дня закоханих, проте головним символом свята залишається любов.

У статті використані матеріали УНІАН та Вікіпедія.

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь