У Ніжині вшанували пам’ять загиблих у Другій світовій війні

 

 

 

 

У День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у Ніжині вшанували пам’ять жертв Другої світової війни. Втретє ми зустрічаємо цей день в умовах повномасштабного вторгнення російських окупантів.

Біля пам’ятного знаку ніжинцям, які загинули у роки Німецько-радянської війни (Вічний вогонь) зібрались діти війни, ті, хто втратив рідних та близьких, щоб вшанувати їхню пам’ять та подвиг в боротьбі із нацизмом.


Незважаючи на вже поважний вік, ті, хто пережив вже одну війну, допомагають сьогодні захисникам України: донатять з своїх маленьких пенсій, в’яжуть шкарпетки, збирають та передають волонтерам речі та продукти для ЗСУ. І всі, як один вірять в Перемогу та чекають на неї.


Ніжинська ветеранська організація на чолі з Людмилою Величко намагається допомагати та підтримувати ветеранів, дітей війни, людей похилого віку. Сьогодні, з нагоди свята передали подарунки тим, хто найбільш потребує.


Одна з підопічних веретанської організації – Марія Григорівна Шевченко народилась в 1941 році. Зараз вона інвалід. Їй передали пасочку, памперси та продуктовий набір.


Незважаючи на хворобу та неможливість рухатись, покинути ліжко, Марія Григорівна знайшла собі заняття – в’яже крючком пледи, серветки.


Наталія Рульова

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь