Італія надасть Україні шостий пакет військової допомоги

 

 

 

 

Прем’єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні оголосила про шостий пакет допомоги Україні. Про це вона сказала під час спільної пресконференції з президентом Володимиром Зеленським, передає кореспондентка Суспільного.

За її словами, допомога включає зокрема системи проти повітряної оборони. Крім оборонної допомоги обговорили Євроатлантичну інтеграцію України, формулу миру та відбудову. Зокрема у квітні в Італії з цього питання відбудеться конференція.

Відповідаючи на питання Суспільного про те, коли Італія надасть Україні винищувачі та ППО Мелоні зазначила, що зараз увага зосереджена на наданні оборонної зброї.

“Що стосується постачання винищувачів. Я хочу сказати важливий момент, коли йдеться про країну, до якої здійснено агресію, то вся зброя, яка постачається тій країні, — це оборонна зброя. Як вже казали, ми концентруємося на цьому етапі на темі систем ППО. Ми багато працювали над цим разом із Францією, щоб швидко передати ЗРК SAMP-T, але в новому пакеті допомоги є ще інші системи ППО Skyguard та Espide”, — сказала вона.

Прем’єрка Італії наголосила, що на сьогодні стратегічною метою є захистити критичну інфраструктуру України.

“А також ми докладаємо зусиль у питанні розмінування. Ми на постійному контакті. Для нас дуже важливо допомагати, а також у співпраці з нашими міжнародними партнерами. Це дуже важливий аспект”, — сказала Мелоні.

Перед початком пресконференції Мелоні та Зеленський підписали спільну декларацію. Зеленський підтвердив, що Україна отримає від Італії “дуже потужний” пакет допомоги.

“Ми дійсно отримаємо SAMP-T, серйозні дуже системи, дорогі, ракети дорогі, але ж вартість життя дорожча за все, але, однак, ми повинні знати, що це дуже серйозні технології. Ми над цим довго працювали. І особисте лідерство пані прем’єр-міністра дало можливість нам отримати ці системи. Крім того, ще дві дуже важливі системи отримає Україна. І дійсно захищатиме життя наших людей”, — сказав він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь