У Ніжині від матері забрали чотирьох дітей: подробиці

 

 

 

 

Немає що їсти та не ходять до школи. У Ніжині від матері забрали чотирьох дітей — найстаршій дівчинці 13 років, найменшому хлопчикові сім. Рішення про те, щоб негайно забрати дітей (ще до рішення суду, — ред.) ухвалили на засіданні виконкому Ніжинської міської ради 23 лютого.

Цю інформацію Суспільному повідомила начальниця Служби у справах дітей виконавчого комітету Ніжинської міськради Наталія Рацин.

За її словами, ця сім’я вже давно перебуває на обліку у соціальних служб, адже діти опинилися у складних життєвих обставинах: мати ними не опікується, а про них дбає лише бабуся.

“Років зо два тому ми вже зверталися до суду з питання відібрання дітей, однак суд нам відмовив. Мати тоді пообіцяла, що все буде добре. Однак, як бачимо, цього не сталося. І ми знову звернулися до суду, тепер вже щодо позбавлення матері батьківських прав. Планували, що дітей відберуть після судового рішення, проте стан дітей змусив зробити це терміново”.

Це сталося після чергового візиту соцслужб, каже Наталія Рацин, коли ті побачили, що діти хворі, та і бабуся потребує лікарської допомоги, тому опікуватися онуками вже не може.

“Наразі діти перебувають у Ніжинській центральній міській лікарні, адже в однієї дитини отит, в іншої теж щось подібне. Їм потрібне лікування, потім зроблять аналізи та доправлять до центру соціально-психологічної реабілітації до рішення суду. Далі будемо вже дивитися”.

Суспільне

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь