Відключень світла більше не буде, якщо не повторяться обстріли – Галущенко

 

 

 

 

Віялових відключень світла в Україні більше не буде за умови, що росіяни не пошкодять більше жодного об’єкта української енергетики.

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі телемарафону.

Зараз енергосистема працює в бездефіцитному режимі. Вже третій тиждень забезпечуємо виробництво електроенергії в повному обсязі відповідно до споживання. Ми маємо відповідні резерви, і плануємо і далі так підтримувати нашу енергосистему, щоб люди не відчували обмеження поставок“, – заявив міністр.

За словами Галущенка, це не скасовує можливість локальних відключень з метою проведення планових ремонтів на енергомережах.

Ситуація в українській енергосистемі

З 10 жовтня російська армія завдавала систематичних ударів по об’єктах української енергетики, прагнучи спричинити блекаут і спровокувати гуманітарну катастрофу в умовах зими. 

Після кількох хвиль масованих ракетних ударів в Україні будло пошкоджено всі ТЕС і ГЕС країни. Це спричинило дефіцит електрогенерації і призвело до вимушених віялових відключень світла.

Завдяки нарощуванню української ППО та вжиттю певних заходів щодо зміцнення та відновлення енергетики, в останні тижні ситуація в українській енергосистемі помітно покращилася. За даними Укренерго, масових відключень світла не було вже два тижні.

Унінан

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь