СБУ затримала жителя Чернігівщини, якого підозрюють в організації групи, яка надсилала повідомлення про замінування

 

 

 

 

Співробітники Служби безпеки України затримали неповнолітнього мешканця Чернігівщини, якого підозрюють в організації групи, яка надсилала фейкові повідомлення про замінування в столиці та інших регіонах України. Про це повідомляє управління СБУ у Чернігівській області.

У повідомлені йдеться, що затриманий мав контакти з представником російської спецслужби, який зв’язувався з підлітком через месенджер і давав йому завдання.

Під час обшуку за адресою проживання виявлено мобільний телефон та комп’ютер із доказами протиправної діяльності та комунікації з агресором.

СБУ заблокувала злочинні дії групи, яка причетна до серії анонімних повідомлень про псевдомінування у столиці та інших регіонах України. Найбільше підлітки «мінували» будівлі органів державної влади, а також об’єкти соціальної інфраструктури. У жовтні минулого року вони одночасно повідомили про фейкові мінування 14 місцевих судів. У результаті розслідування співробітники СБУ викрили організатора групи. Ним виявився неповнолітній мешканець Чернігівської області“,— йдеться у повідомленні.

СБУ затримала жителя Чернігівщини, якого підозрюють в організації групи, яка надсилала повідомлення про замінування
Затримання неповнолітнього жителя Чернігівщини. ФОТО: Управління СБУ в Чернігівській області

Кримінальне провадження розпочатого за частиною другою статті 259 ККУ (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів критичної інфраструктури, будівель чи споруд, які забезпечують функціонування органів влади, закладів охорони здоров’я, освіти, або якщо неправдиве повідомлення спричинило тяжкі наслідки чи вчинено повторно).

Санкція статті передбачає покарання від чотирьох до восьми років позбавлення волі.

Наразі слідчі дії тривають.

Суспільне

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь