Плямиста краса: на Чернігівщині розводять оленів

 

 

 

 

🐾У 2021 році на базі філії «Корюківське лісове господарство» було засновано вольєрне господарство. Створили його для того, щоб займатись відтворенням чисельності дикої фауни, зокрема, парнокопитних тварин.

🛖 Спочатку вольєрний комплекс влаштували на площі 36,4 га. Загальний огороджений периметр складав понад 3 км. У 2022 році збудували оглядову вежу та розпочали будівництво будинку для мисливців та відпочинку. У майбутньому лісівники планують продовжити облаштування вольєра на території Корюківського лісництва на площі 68 га.

🌽Для підгодівлі тварин збудували 3 годівниці та 10 солонців. Корм для тварин заготовляють влітку: 3 тис. шт. кормових пучків, 3 т сіна, 1 т силосу. Також закуповують 5 т зернових культур (пшениця, ячмінь, овес, кукурудза).💬

«Зараз у вольєрі утримуються 15 дорослих особин оленя плямистого – 2 самці та 13 самок, які в тому році дали приплід молодняку – 6 оленят. З тваринами працюють єгері та мисливствознавець. Ссавці вже призвичаїлися до корюківських лісів» – коментує головний лісничий Віталій Скоробагатий.

🐗До речі, вольєрний комплекс створили, щоб утримувати та розводити не лише цих тварин, але також оленя європейського, лані, козулі, муфлона, кабана.📸На фото кадри з фотопастки філії “Корюківське лісове господарство”.

ДП “Ліси України”Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь