Майстер перетворив 1-тонний всохлий в’яз на скульптуру козака. Фото

 

 

 

 

Недавно в парковій зоні Березни на Менщині — недалеко від місця, де була розміщена козацька фортеця, з’явилася скульптура козака. Її створив відомий на Чернігівщині сосницький майстер дерев’яних композицій Анатолій Надточій. Скульптура виготовлена із всохлого дерева, яке росло на тому місці.



«Це символізує друге життя та відро­дження, до якого прагне Березнянська громада», — зазначають у селищній раді.

Ідея створення скульптури належить директору КП «Березнакомунпослуга» Андрієві Трепану.

— Вона виникла із прагнення окульту­рити паркову зону, — розповів Андрій Ми­хайлович. — Можна було просто прибра­ти всохлий в ’яз, але тоді прекрасний три­метровий стовбур пішов би на дрова чи інші господарські потреби.
Раніше зображення козака з банду­рою було на стелі на в’їзді в Березну. Во­но було як оберіг для всіх мешканців. Тож ми з однодумцями вирішили поверну­ти його нашому козацькому селищу. Цю ідею підтримали (і зібрали кошти) небай­дужі жителі.

Потім знайшли майстра, завантажили стовбур (він важив близько тонни) у при­чіп і відвезли в Сосницю. Результат роботи Анатолія Петровича перевершив усі наші очікування. Тепер плануємо встановити ще й скульптуру козачки.

А на Сновщині – на в’їзді в Кучинівку — встановили високий (понад 10 метрів) флагшток з українським прапором. Флагшток спеціально виготовили на підприємстві місце­вого аграрія Івана Коваля, а великий стяг пода­рував народний депутат України Сергій Гривко.

– Цей прапор дуже важливий для підняття патріотичного духу людей і зміцнення віри в Пе­ремогу, — підкреслює староста Кучинівки Оле­на Недвига.

Джерело: газета “Гарт” від 01.06.2023, Марія ІСАЧЕНКО. Фото із сайта Березнянської селищної ради

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь