Фейкова «Є-допомога»: на гачок попались двоє жителів Чернігівщини

 

 

 

 

8 червня двоє жителів Чернігівщини оформили фейкову «Є-допомогу»  та сумарно втратили близько 30 тисяч гривень.

Про це повідомляє Поліція Чернігівської області.

8 червня до поліції звернувся 39-річний житель Чернігівщини із повідомленням, що з його банківського рахунку зникло близько 20 тисяч гривень. Чоловік в соцмережі побачив оголошення про оформлення «Є-допомоги» та для отримання коштів перейшов за посиланням чат-боту, де ввів реквізити та секретні паролі банківської картки для оформлення «матеріальної допомоги». Після виконання цих умов з його рахунку зникли гроші.

Того ж дня до поліції звернулася 60-річна жителька Корюківського району із повідомленням, що з її банківського рахунку зникло близько 10 тисяч гривень. Жінка в месенджері отримала повідомлення з посиланням на оформлення «Є-допомоги» та перейшла за ним. Після чого їй зателефонувала незнайома особа та попросила назвати пароль, який прийшов у повідомлені, для підтвердження номеру мобільного телефону.  Потерпіла виконала ці умови, після чого з її основного та кредитного рахунку зникли кошти.

Нині поліція розшукує причетних до обох шахрайств у рамках кримінальних проваджень, відкритих за частиною 3 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Прилуки

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь