Майбутніх медиків готують до дорослого життя

 

 

 

 

Відповідно до навчального плану з дисципліни «Захист України», з метою практичного закріплення знань та вмінь, національно-патріотичного виховання молоді та наказу директора «Про проведення навчально-польових зборів» з 5 по 8 червня 2023 року у Ніжинському медичному коледжі проходили навчально-польові збори.

Повідомляє Нежатин.

Такі заходи традиційно щорічно проводилися з виїздом студентів у лісове урочище Хвилівка. Однак війна, яка триває в нашій країні, внесла зміни в навчальні плани, змінила формат та місце проведення занять. І водночас зміцнила наш патріотизм, наше бажання бути корисними своїй країні, своєму народу. Цьогоріч польові збори відбувалися на території спортивного майданчику коледжу. Учасниками заходу стали студенти перших курсів ОПП Лікувальна справа та Сестринська справа, а саме: група 1фА (керівник Олена Підгорна), група 1фБ (керівник Галина Гресь), група 1м/сА, (керівник Тамара Радченко), група 1м/сБ (керівник Юлія Чорненко).

Для студентів було розгорнуто 5 локацій:

– перша «Навчально-тренувальні заняття з надання першої невідкладної допомоги». Викладачі дисципліни «Військово-медична підготовка та медицина надзвичайних ситуацій» Ірина Щербина і Наталія Шевлюга провели для юнаків та дівчат тренінги по накладанню турнікетів. Їхніми помічниками стали студенти-випускники груп ОПП Лікувальна справа Назар Даниленко, Аня Зиза, Аліна Зиза, Людмила Струць і Альона Ільченко.

– друга «Навчально-тренувальні заняття з пожежної безпеки». Для проведення навчань у коледж був запрошений Олександр Осаволюк, майстер виробничого навчання навчально-консультаційного пункту цивільного захисту в місті Ніжин. Студенти отримали не тільки теоретичні знання з пожежної безпеки, а й навчилися користуватися порошковим вогнегасником.

– третя «Фізична підготовка». Студенти демонстрували свою фізичну спритність під орудою керівника фізичного виховання Сергія Лисенка та викладачів фізичного виховання Людмили Фокіної та Тамари Добрановської.

– четверта «Інтелектуальна гра «Моя країна – Україна. Її провела голова Студради коледжу Ірина Саванчук. Молодь із азартом і задоволенням демонстрували свої знання та з цікавістю відкривали для себе щось новеньке про свою країну, адже ця гра для справжніх знавців українських міст, пам’яток, героїв, визначних подій.

– п’ята «Польова кухня». Студенти смакували польову кашу в позитивній, дружній атмосфері.

Усі учасники з великою відповідальністю віднеслися до поставлених завдань, в атмосфері панував дух патріотизму, завзятості, згуртованості.

Організувала навчально-польові збори заступник директора з виховної роботи Тетяна Тригуб, а допомагали їх проводити співробітники коледжу Анатолій Фурса, Володимир Гагут, Катерина Богомоленко, Сергій Труш, Олександр Харицький, Ірина Калина, Сергій Самойленко та Олег Ярмоленко.

Сьогодні країна потребує професійних, здорових, розумних, кмітливих медичних працівників, саме такі заходи сприяють набуттю даних рис у молодого покоління. Віримо в ЗСУ, перемогу над ворогом, у щасливе майбутнє України.

Олександр Василенко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь