Проєкт меморіалу загиблим ніжинцям: подробиці

15 червня на обговорення громаді представили проєкт монумента загиблим на війні ніжинцям. Його створять за кошти та ініціативи благодійників.

Повідомляє “Нежатин

Мільйони людей у всьому світі були збентежені кадрами жахливого розстрілу Олександра Мацієвського. Я разом із друзями не виключення, тому ми вирішили приїхати до міста Ніжина, щоб потиснути руку та познайомитись із мамою Героя.

Під час нашого спілкування вона зауважила, що всі загиблі бійці гідні пам`ятного знаку. Тоді в нас з`явилась ініціативна група, яка вирішила побудувати для громади міста Ніжина монумент на пам`ять про полеглих ніжинців, центральною фігурою якого буде скульптура Олександра Мацієвського.” – розповів політик та громадський активіст Антон Геращенко.

Меморіал буде складатись із монумента у формі козацького хреста, розмахом у 12 м, центром якого буде скульптура Олександру Мацієвському, висотою 2,2 метра. Навколо неї буде майданчик, де охочі зможуть покласти квіти на знак пошани полеглим захисникам. Меморіал планують у червоно-чорному кольорі на знак українського прапора залитого кров`ю

Усі частини козацького хреста будуть підняті, щоб нанести на них призвіща та імена загиблих, їх викарбують золотими літерами.” – Розповіла архітектор проєкту Жанна Беленюк.

Монумент встановлять по вул. Гоголя, біля храму Всіх Святих, на місці пам`ятника радянській льотчиці Любові Губіній, який перенесуть в інше місце.

Крім меморіалу займуться й благоустроєм території скверу, зокрема встановлять лавки, підсвітку та займуться ландшафтом.

Дарина Кузнєцова

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь