На Чернігівщині почали вручати повістки під запис бодікамер

 

 

 

 

У Чернігові та області під час патрулювання військові перевіряють документи та виписують повістки для встановлення облікових даних під запис на бодікамери. Про це повідомив начальник Чернігівського обласного ТЦК та СП Олег Гончарук.

За його словами, Чернігівська область — одна з перших, де дії військовослужбовців фіксують камери. Це зроблено, аби запобігти конфліктам під час чергувань.

Олег Гончарук

Саме бодікамери дисциплінують, як і наших військовослужбовців, так і громадян, які все ж таки, на сьогодні, порушують правила ведення військового обліку“.

Як розповів офіцер мобілізаційного відділення Чернігівського обласного ТЦК та СП Дмитро Шкурат, наразі конфліктів, пов’язаних з перевіркою документів багато, особливо на блокпостах.

Офіцер мобілізаційного відділення Чернігівського обласного ТЦК та СП Дмитро Шкурат

“Намагаємося не конфліктувати, але таких випадків, особливо на блокпостах, багато. Люди отримують, затримуємо чергу, це не так швидко, стоїть колона і, ну якби бувають такі випадки. Стараємося реагувати адекватно, якщо вже зовсім там неадекватні — то викликаємо поліцію. Люди, які не хочуть підписувати повістку, складається на них акти“.

Усі камери видаються під запис начальників районних центрів комплектування, а після — здаються на перевірку.

У кожному районному територіальному центрі таких бодікамер від двох до трьох. Це знову ж таки в залежності від кількості патрулів, від кількості необхідності. Якщо для міста Чернігів, у нас тут, як то кажуть, густота населення найбільша, то тут три-чотири бодікамери. В районах, таких як Ніжин і Прилуки, можливо їх буде менше. Ну все ж таки, знову ж таки, залежить від того, наскільки буде сплановано оповіщення і в якому регіоні“, — зазначив Олег Гончарук.

Суспільне

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь