У Ніжині тривають роботи зі створення Алеї Слави загиблим військовим: що вже зроблено

 

 

 

 

До Дня Незалежності України, 24 серпня, у Ніжині планують відкрити монумент та Алею Слави загиблим захисникам.

Повідомляє “Нежатин

Раніше ми писали, що монумент, згідно проєкту буде складатись із бронзового пам`ятника Герою України Олександру Мацієвському, який стоятиме на гранті у вигляді козацького хреста. За ідеєю автора, на гранях хреста ще мали вибити імена загиблих ніжинців, на знак пам`яті їх неоціненного подвигу, але рідні та близькі полеглих виступили проти такої ініціативи. Вони схиляються до задуму створення Алеї Слави у вигляді стендів із фото, іменами та прізвищами військових.

Проєкт меморіалу загиблим ніжинцям: подробиці – Новини Ніжина

Як монумент, так і алея розташуються по вул. Гоголя, на місці пам`ятника Любі Губіній, який у свою чергу перенесуть до пам`ятного знаку “Вічний вогонь”, де створять своєрідний комплекс радянських пам`яток.

Чи залишились у Ніжині пам'ятники радянської доби?

Головний архітектор Ніжина Олена Іванченко розповіла, що радянську льотчицю із Гоголівської вже прибрали, саме погруддя відправили на реставрацію, під час якої виявили, що бронза, із якої зобразили відому ніжинку, насправді чавун. Його покриють відповідними реактивами , щоб запобігти зовнішньому впливу та встановлять у запланованому місці.

Тво начальника відділу у справах сім’ї та молоді Пічкуренко Наталія повідомила, що робота по створенню Алеї Слави також активно ведеться, зокрема, спеціалісти уже зібрали фото, які будуть зображені на стендах. До кінця липня планують створити проєкт алеї, яку обіцяють відкрити вже до Дня Незалежності.

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь