У Липів Розі бджоли нещадно покусали молодих лелек: птахи – у ветлікарні

У селі Липів Ріг рій бджіл зненацька напав на сімейство лелек. Постраждали молоді лелечата, які тільки-но почали пізнавати світ. Бджоли нещадно жалили птахів, двоє, втративши всі сили, навіть випали з гнізда…

Такі прикрі події сталися в тихому, розквітлому селі цими вихідними. Про це журналістам сайту Нежатин розповіли місцеві жителі.

“Той стовп роками тут стоїть, на ньому завжди лелекі гніздилися, – розповідають місцеві. – На сусідньому подвір’ї – вулики з бджолами, може, ці й налетіли…”.

“Що ті бджоли собі “надумали” – хтозна, – розводять руками липівріжці, – зроду в нас такого не було. Цілий рій, покусали пташат, а їх у гнізді троє було. Двоє випали, одне стало на лапи та й злетіло, а інше геть покусане й підвестися не могло. Крилами помахає, і сидить на тому ж місці, або крильця розкине, і лежить… Може, ще й упало з такої висоти, так забилося”.

“А третє там, у гнізді залишилося, – розповідає місцевий житель. – Його ж потрібно було якось забрати, бо бджоли не втихали. Я думав, як? Взяв вдома трубу пластмасову, штовхнув нею те гніздо, лелеча приземлилося поруч на дах, потім на землю… Кволе, але живеньке. Я поїхав на роботу, а моя мама залишилася з пташенятами, водичку їм давала, навіть ослабле попило”.

Колективні напади бджіл на людей і тварин можуть призвести до фатальних наслідків. Що їх змусило напасти на птахів – невідомо. Липівріжці, які тримають вдома пасіки, дивуються, бо й не думали, що вони можуть піднятися на таку висоту. Кусали нещадно, налітали на пташат ще й тоді, коли ті лежали внизу на траві. “Я, коли трубою нахиляв гніздо, почали й до мене наближатися”, – говорить селянин.

Небайдужі забрали лелечат і забрали до ветлікарні. Там їх оглянули й навіть зробили ін’єкції. Поки птахи залишаються там, під наглядом.

А батьки тепер літають, шукають дітей…

Гніздо стоїть порожнє і похилене.

“Не знаю, чи повернуть нам лелек, – говорять місцеві. – І як тоді, це ж треба їх у гніздо посадить. Та то не біда, викличем спеціальні служби, а от чи приймуть їх назад батьки?.. Кажуть же, пташенят взагалі чіпати не можна, бо пернаті батьки їх назад не приймуть…

Валентина Пильник, фото автора

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь