Перший заступник міністра охорони здоровʼя поділився враженнями про лікувальні заклади Ніжина

Днями наше місто з робочим візитом відвідав перший заступник міністра охорони здоровʼя України Сергій Дубров.

Сергій Олександрович ознайомився з роботою двох медичних закладів: Ніжинської міської лікарні та пологового будинку.

У телефонній розмові журналісти Нежатину поцікавилися в Сергія Олександровича, які враження на нього справила медична галузь Ніжина, адже знаємо, що заступник міністра перевірив роботу кількох відділень обох закладів, наявність ліків та медичні журнали реєстрації призначень й проведених процедур.

“Враження позитивні, – зазначив Сергій Дубров. – Можу відзначити непоганий потенціал лікувальних закладів. Приємно вразило відремонтоване приймальне відділення міської лікарні, є необхідне оснащення, окрім приймального, перевірив роботу травматологічного та хірургічного відділень.

Інтенсивність роботи закладу на належному рівні. Із першочергового – лікарні потрібно придбати ангіограф (ангіографія – перевірений сучасний метод для діагностики судин, щоб виключити їх закупорку, – авт.) та магнітно-резонансний томограф.

Звісно, є над чим працювати. Потрібно чітко дотримуватися лікарських протоколів та призначати потрібні препарати. Важливо, щоб користь від назначеного препарату не була сумнівною…

Щодо пологового будинку – тут я був особливо приємно здивований, як кількістю пологів та кесеревих, так і організацією робочого процесу. За цей рік 321 пологи на день мого візиту – це досить непоганий показник! Я відвідав операційні, гінекологічне та родове відділення, а також інклюзивний кабінет в жіночій консультації.

Відремонтовані відділення, наяве сучасне обладнання – все на гідному рівні”.

  • Сергій Олександрович, яка Ваша думка стосовно приєднання пологового будинку в якості відділення до міської лікарні? Чи можливо залишити пологовий окремою юридичною одиницею?
  • Питання приєднання пологового до міської лікарні наразі не стоїть. Він не увійшов до спроможної мережі, значить, працюватиме і надалі. Моя думка – Ніжинський пологовий будинок спроможний себе повністю забезпечити.

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь