Знакова подія: між двома вузами Чернігівщини підписано договір про створення Консорціуму

 

 

 

 

Днями наш древній і прекрасний вуз мав чудову нагоду відкрити двері до своїх володінь шанованим гостям – до нас завітали ректор Національного університету “Чернігівський колегіум” імені Т.Г. Шевченка Олег Шеремет та його команда.

Як не милуватися та не захоплюватися ним, адже НДУ – один з найстаріших навчальних закладів в Україні, заснований у далекому 1805 році, відомий далеко за межами міста й країни своїми освітніми, науковими і культурними традиціями…

Пише Нежатин.

Тож 26 липня в його стінах сталася ще одна яскрава подія – між Ніжинським державним університетом імені Миколи Гоголя та Національним університетом “Чернігівський колегіум” імені Т.Г. Шевченка було підписано договір про створення Консорціуму.

Цій знаковій події передувала захоплююча екскурсія “родзинками” університету, адже наш вуз є унікальним музейним комплексом

У чому переваги підписання договору про створення консорціуму університетів Чернігово-Сіверщини?

Це має на меті створення єдиного освітнього простору, де буде збережено якісну підготовку фахівців для закладів освіти різних типів. Також це зміцнить ролі регіональних закладів вищої освіти в забезпеченні прав громадянина на отримання якісної освіти.

“Сьогоднішня подія сприятиме створенню сприятливих умов для навчання молоді у регіональних закладах вищої освіти з подальшим працевлаштуванням у регіоні”, – підкреслив ректор Ніжинського університету Олександр Самойленко.

Ректор Національного університету “Чернігівський колегіум” імені Т.Г. Шевченка Олег Шеремет, в свою чергу, зазначив, наскільки важливим для Ніжина є існування університету. “Ваш вуз – це яскрава зірочка, яка не дає морально опускати руки, – зауважив Олег Семенович. – Часто молодь шукає себе десь далеко, а тут, на місці, є всі можливості отримати якісну, повноцінну освіту, в чомусь навіть набагато кращу, ніж в багатьох іноземних вузах”.

У ході підписання висловили сподівання долучення сусідніх педагогічних закладів, адже цей консорціум – відкритий.

Безперечно – тісна співпраця дасть свій позитивний результат.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь