Де безпечно порибалити на Чернігівщині та зокрема жителям міста Ніжин

 

 

 

 

Безпечна риболовля на Чернігівщині можлива.

Чернігівщина туристична пропонує підбірку місць для риболовлі саме на озерах. Крім того,  експерти підібрали місця у віддалених районах від зони ведення бойових дій і минулого, і цього року. Також у пріоритетах – озера, території яких облаштовані мінімальною інфраструктурою та надається прокат відповідного спорядження.

Тож ТОП місць де на Чернігівщині можна безпечно порибалити:

  • Озеро Заньки: біля с. Заньки Ніжинського району, за 23 км від м. Ніжин.Тут водяться карасі, амури, товстолоби, лини, щуки, судаки і коропи. Біляозера облаштовані місця для відпочинку та є пляж. 
  • Озеро Солонецьке, розташоване в 5 км на захід від м. Остер. Цемальовниче природне озеро,з’єднане невеликою протокою з р. Десна, черезяку різні види риб потрапляють до нього: короп, карась, щука, окунь, лещ та інші.
  • Майорський став та Велике озеро в с. Качанівка, де можна зловитикоропа, карася, амура, щуку, товстолоба, окуня, рака та насолодитисянеперевершеними пейзажами парку. Для відпочинку біля озера потрібнозвертатися до Національного історико-культурного заповідника «Качанівка».
  • Ставок біля с. Дідівці Прилуцького району – ще одне місце не лише дляриболовлі, а й для сімейного відпочинку на природі.
  • Ресторан «Хутір рибацький» в с. Хвилівка поблизу Ніжина має на своїй території озеро та надає послуги риболовлі з берега та з човна, також є можливість орендувати вудки. На території облаштований пляж та зони для відпочинку.
  • Для своїх гостей, з поміж інших послуг, послугу «риболовлі на озері» пропонують також спа-готель «ШишкiNN» в с. Снов’янка. Там живе білий амур, товстолоб, короп, щука і ще різний дріб’язок. Єдина умова – випускати спійману здобич. Є прокат рибальських снатей та можливість придбати приманку
  • База відпочинку «Убідь» в с. Салтикова Дівиця. База розташована на березі мальовничого озера.
  • База відпочинку «Андріївські озера», яка знаходиться в с. Андріївка за 20 км від Чернігова. Тут ловлять: коропа, карася, білого амура, окуня, сома, судака, ляща, линя, товстолоба, краснопірку, плітку. Вид риболовлі: аматорська, риболовля на хижака, мирна риба.
  • Садиба «Отрохи» в с.Отрохи, що зручно розташована між Києвом та Черніговом у мальовничому Поліссі в самісінькому серці Міжрічинського ландшафтного парку.

А взагалі наша область багата на водойми: водні об’єкти займають 68,023 тис.га території Чернігівщини. Серед них: річки та струмки – 17,696 тис. га, озера та прибережні замкнуті водойми – 10,293 тис. га, ставки та водосховища – 29,704 тис. га, штучні водотоки – 10,330 га.

Джерело: Чернігівщина туристична

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь