Правильні пріоритети: у Талалаївській громаді на Ніжинщині дбають про захист школярів під час тривог

 

 

 

 

Талалаївська громада на Ніжинщині придбала укриття для двох навчальних закладів.

Перше укриття було придбане для гімназії в с. Ніжинське. Це модульне укриття дозволило забезпечити учням сільського закладу їх право на повноцінну якісну освіту навіть в умовах воєнного стану. Тендерну закупівлю було оголошено наприкінці жовтня і вже через декілька місяців після закінчення процедури закупівлі діти отримали змогу безпечно навчатись.

А вже навесні було придбане укриття для Талалаївського ліцею. З моменту оголошення процедури закупівлі і до встановлення модульного укриття пройшло також близько трьох місяців.
Згідно тендерної документації, яка оприлюднена в системі Prozorro, два укриття обійшлися бюджету сільської ОТГ близько 3,8 млн гривень.
Модульні укриття відповідають усім вимогам до таких споруд цивільного захисту, мають необхідну комплектацію, тож діти можуть навчатись у зручних умовах, незважаючи на тривоги.
Батьки та громадськість вдячні керівництву Талалаївської ОТГ за те, що вони так оперативно змогли вирішити проблеми з укриттями для школярів, не стали чекати «подарунків» та шукати «донорів», а узяли справу у свої руки. Адже захист та оборона – це саме ті пріоритети, які повинні під час війни бути на першому плані для керівника будь-якого населеного пункту, особливо коли йдеться про захист дітей.
Деяким набагато спроможнішим громадам є з кого брати приклад.

Фото ілюстративне


Ця стаття є результатом аналізу тендерної документації в системі державних закупівель Prozorro та публічної інформації на сайті Талалаївської сільської ОТГ

Наталія Рульова

Фото ілюстративне

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь