Гул вантажівок та тріщини на стінах: про що просять жителі будинку по Незалежності

“Як уже ми втомилися жити в постійному гуркоті!”, – мало не одноголосно скаржаться жителі будинку 23 по вул. Незалежності. В багатоповерхівці проживає 150 мешканців, будинок розташовано метрах в 10 від проїжджої частини, тому від шуму й гаму проїжджаючих вантажівок та фур потерпає кожен житель.

“Тут постійно інтенсивний рух – розповідають люди. – З боку будинку встановлено “лежачого поліцейського”. Вантажівки, зерновози наче безперестанку їздять туди-сюди. В квартирах трясуться вікна. Це відчувають і мешканці сусіднього дому. Люди не можуть заснути. Якщо дорослий ще розуміє ситуацію, то як поясниш малечі, що треба якось спати, незважаючи на те, що на стелі мало не підстрибує люстра?…”.

Багатотонні машини, зі слів ніжинців, не пригальмовують, мчать і в дві години ночі, і в п’ять ранку.

“А ще ж вихлопні гази постійно від цих машин”, – скаржаться мешканці.

Та є ще одна біда: від постійного шуму-гаму по обшивці на стінах будинку почали розповзатися тріщини. А дім же утеплений ще з 2008 року, і через оці тріщини “втікає” вся енергоефективність, за яку ми так боремося!

З цією проблемою ознайомив присутніх на сьогоднішньому засіданні сесії депутат Сергій Охонько.

“Цей будинок був практично перший серед модернізованих в Ніжині, а зараз по ньому йдуть тріщини. Люди цілодобово чують гуркіт, не можуть відпочити у власному будинку.

Рішення є: потрібно прибрати звідти “лежачих поліцейських”, встановити світлофор і закрити це питання. Тим паче, люди з цього питання звертаються вже не вперше”.

Депутат Владислав Корман долучився до обговорення: “По Незалежності дійсно рушаться будинки. Вважаю, там потрібно встановити світлофори “на вимогу” для пішоходів. Перехожі можуть натиснути на спеціальну кнопку і через декілька секунд він перемкнеться на “червоне” світло для водіїв і “зелене” – для пішоходів. Тим більше, там уже є консолі”.

Владислав Корман підкреслив, що питання будинків по Незалежності підіймається вже не перший рік, але постійно знаходяться якісь відмовки для його вирішення. Тому депутат звернувся з проханням записати протокольно і відзвітувати про результат на наступному засіданні сесії”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь