Жук-олень з полтавського краю – тепер у ніжинському музеї

Життя вкотре переконує, що сотні гарних слів не варті справжніх вчинків. Цьогоріч у березні, відділ Музей природи Приостер’я НКМ ім. І.Спаського відвідав військовослужбовець ЗСУ, полтавчанин. Спілкуючись, почула цікаві природничі історії з власних спостережень пана Андрія й про те, що у їх місцевості чимало жуків-оленів. Тоді пан Андрій сказав, що як трапиться нагода бути вдома й якщо він знайде вже мертвого жука, щоб не нашкодити природньому середовищу, вилучаючи живий червонокнижний вид, то пришле нам красивого представника ентомофауни для поповнення експозиції.

Військовослужбовець (прізвище й фото з міркувань безпеки не додаю) тримає не тільки стрій, а й слово! Красень жук-олень з полтавського краю тепер у ніжинському музеї!

Жука-оленя розмочимо, розправимо, змонтуємо на ентомологічну голку, оформимо етикетку й будемо мати гарний експонат. А поки на фото ось так доставлено фауністичний збір: легенько прив’язаний ниточкою за манди́були (верхні щелепи, жувальця), щоб можна без шкоди дістати з пінопластових кульок.Безмежно вдячні Вам, пане Андрію, й хлопчику, який приніс жука до музею!

Лариса ТАРАСЕНКО, завідувачка відділу Музей природи Приостер’я

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь