Активісти рятують Ніжин від масової реклами наркотиків

 

 

 

 

«Чим зайнятися молоді у вихідний день?» – питання, здається, риторичне… Хтось витратить свій вільний час та кишенькові гроші на модні аксесуари до мобільного, чи поїдання піци у кафе, чекаючи, що світ зміниться на краще сам собою або з’явиться новий «месія», який пожертвує своїм життям та вирішить всі нагальні проблеми. І жити відразу стане, як то кажуть «модно, стильно, не напряжно». Але, така позиція не для молоді «С14 Чернігів», оскільки, хлопці та дівчата чітко розуміють, що Україна – це їх дім у якому жити їм та прийдешнім поколінням, і те, яким буде цей дім залежить від кожного з нас.Ys

Про свої вихідні активісти розповіли у мережі Фейсбук:

«Отож, не витрачаючи кишенькові кошти на дріб’язкові речі, ми зібравшись дружньою компанією, придбали кожен собі по два балончики та квиток до туристичної перлини Чернігівщини – Ніжина. Метою даної подорожі стала благородна справа – боротьба із наркотичною рекламою, що з останнього зимового візиту, просто, заполонила місто.

Роботу почали із самого залізничного вокзалу. Та через п’ять хвилин зрозуміли, що Ніжин, нажаль, не Чернігів. Тут написи, які рекламують продаж будь-яких  наркотиків розміщені майже на кожному кроці.

Люди старшого віку не завжди звертають увагу на ці слова, адже, елементарно не знають, яку небезпеку вони несуть. Відтак, було вирішено зайнятися ще й просвітницькою роботою. Швидко, виклали всю відому інформацію про дану проблему та надрукували інформаційні листівки, які роздавали всім перехожим на вулицях міста.

Листівка у максимально доступній формі пояснювала, як вберегти себе, своїх дітей та їх друзів від тенет наркодиллерів.

Пройшовши вулицями Шевченка, Короленка, Незалежності та мікрорайону «Молодіжна». Було вчергове знищено більше 300 адрес Інтернет-магазинів наркотиків. Знову, не приємно здивувала будівля ЗОШ №15, яка загалом, була взагалі як дошка оголошення. На її стінах розміщувалось аж 20 написів.

На території 11-го технікуму роботі активістів спробували завадити невідомі особи характерної для споживачів наркотиків зовнішності. Мовляв, «…Че ви тут забори абписиваєте, кто вам разрешал на нашем районе это вот творить безпредел…» (слова передані мовою оригіналу). Лише оцінивши ситуацію, наркомани швидко зникли у невідомому напрямку.

Те, із чим ми зіштовхнулися далі, настільки неприємно вразило, що цей негатив не змогли перекрити ні старовинні храми, ні творіння архітектора Растреллі, ні смачні булочки із місцевої пекарні. Нажаль, Ніжин просто «потопає» в рекламі наркотиків, адже вона всюди: на кожному будинку, школі, ліцеї, на парканах, , а наркомани дозволяють собі серед білого дня погрожувати людям, які борються з цією гидотою…

 

При цьому більшість мешканців байдуже спостерігають за ситуацією, ніби це їх не стосується. Так, зі слів Анастасії, однієї із організаторів акції, зустрічалися й такі люди, як, наприклад, жіночка, під вікнами якої було аж три «нарконаписи» по вул. Незалежності. Ніжинка, не зважаючи на усі аргументи та пояснення намагалася облити нас окропом (!?).

Анастасія порівнюючи ситуацію із Черніговом, у якому було теж проведено аналогічну говорить про те, що протягом чотирьох годин групою із п’яти чоловік було знищено лише 50 написів, тоді, як у нашому місті це число сягає 300.

Не приємно це визнавати, але сьогодні, Ніжин опинився на якомусь наркотичному «дні». І, як показала практика, без активного включення громадськості, ця гидота швидко перекочує з вулиць у школи, будинки й сім’ї з шаленою силою… Тому, закликаємо ніжинців приділити свій вільний час, нехай навіть годинку на тиждень, присвятити добрим справам, які поступово, проте, неодмінно змінять світ навколо нас на краще!»

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь