Українська земля — одна з найдешевших в Європі

Під час своєї поїздки на Чернігівщину президент України взяв участь в роботі форуму «Земля — ​​народу». В рамках свого виступу на заході Володимир Зеленський акцентував увагу на тому, що українська земля — ​​одна з найдешевших в Європі. При цьому він зазначив, що завдяки прийнятому в цьому році закону про запуск ринку землі ситуація зміниться.

Раніше, за словами президента, громадяни України не могли бути повноправними власниками своєї землі — розпоряджатися нею на свій розсуд. Також Володимир Зеленський сказав і про існування сірого ринку землі, який передбачає продаж ділянок за заниженими цінами.

Раніше повідомлялося про те, що Мінекономіки вважають так: вільний ринок землі позитивно вплине на садівників. «Ми вважаємо, що з відкриттям ринку землі 100 гектарів в одні руки з липня наступного року — такі ніші, як виноградарство, садівництво і хмелярство придбають додатковий імпульс і стимул», — заявив міністр.

Також ми писали, що на ринок землі вийдуть страхові компанії та пенсійні фонди. Зокрема, експерти вважають, що допуск недержавних пенсійних фондів і компаній зі страхування життя може стати ефективною реформою в рамках зміни моделі існування ринку землі на території України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

Вам може бути цікаво

Одна думка по “Українська земля — одна з найдешевших в Європі

Залишити відповідь