Ми повинні зберегти районну лікарню для всієї Ніжинщини!

 

 

 

 

Сьогодні, як ми уже повідомляли, відбудеться сесія районної ради, і одним із питань, винесених на розгляд, буде проект рішення щодо передачі на баланс КЗ “Ніжинська районна лікарня” Вертіївській ОТГ.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Ніжині має бути єдине медичне містечко: депутатів райради закликають прийняти виважене рішення!

Ми вже неодноразово наголошували на тому, що такі дії є стратегічною помилкою. На цьому неодноразово наголошували і депутати міської ради, які були присутні на попередніх засіданнях сесій районної ради і намагалися пояснити суть цього рішення: депутати районної ради прислуховувалися, і хибне рішення не було прийнято.

Сьогодні ж є інформація про те, що, можливо, сесія районної ради відбудеться в закритому режимі, і крім запрошених, не допускатимуть більш нікого.

Дану ситуацію прокоментував радник міського голови Сергій Охонько:

“Учергове певні сили намагаються вплинути на депутатів райради щодо прийняття рішення про передачі на баланс Ніжинської районної лікарні Вертіївській ОТГ. На нашу спільну думку, це є помилкою.

Вертіївська ОТГ, при всьому бажанні й мудрому керівництві даною громадою, фізично не зможе утримувати цей заклад! Такі дії можуть привести до його банкрутства.

Подальші кроки у напрямку того, що може статися з закладом, наразі невідомі, можливо, це буде банкрутство з подальшим викупом приміщень, можливо, інші процеси…

Я висловлююся від більшості депутатів міської ради: для розвитку Ніжинської ОТГ та району єдино вірним рішенням є передача КЗ “Ніжинська районна лікарня” Ніжинській міській раді, про що, до речі, міський голова Олександр Кодола написав листа на ім’я голови райради.

Ніжин – місто, яке розвивається і має значний потенціал, інвестиційні відділи, які співпрацюють з міжнародними фондами, з державними, знаходять можливості віднаходити кошти з різних бюджетів на розвиток районної та міської лікарні, які в подальшому повинні стати єдиним медичним містечком, яке б обслуговувало і Ніжин, і Ніжинський район.

Тож я звертаюся до депутатів районної ради – не зробіть фатальну помилку, щоб не втратити лікарню для Ніжинщини!”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь