Українські зоохазисники збрають кошти, щоб вивезти за кордон 12 левів та ведмедя

 

 

 

 

Лева Брецеля, який постраждав, злякавшись масованих ракетних обстрілів Києва 10 жовтня, евакуюють до Південно-Африканської Республіки.

Його стан уже стабілізувався, лев уже відійшов від стресу, повідомляють у зоозахисній організації UAnimals.

Разом з ним до ПАР поїдуть ще 11 левів, яких вивезли з регіонів, де велися активні бойові дії. Також з України евакуюють ведмедя Ямпіля.

“Брецель їде в саванну! Він поступово відійшов від стресу та нарешті вирушає на зустріч своєму щасливому життю, де буде перебувати у властивих його виду природних умовах.

Окрім того, з ним їдуть за кордон ще 11 левів, яких ми вивезли з гарячих точок і ведмідь Ямпіль”,– розповідають зоозахисники.

Спочатку диких тварин помістять на 30-денний карантин у Познані. Після цього леви вирушать до ПАР – “у спокійне життя без вибухів, кліток і людської жорстокості“, наголошують в ГО.

Водночас ведмідь Ямпіль залишиться у Польщі. Там для нього облаштують великий вольєр, вбудований у природний ландшафт і пристосований до його виду.

Наразі зоозахисники збирають кошти на евакуацію тварин.

“Ми відкриваємо збір на їхню евакуацію, оскільки це доволі затратний процес. Необхідно оплатити медикаменти, паливо, сертифікати та митні платежі”, – пояснюють в UAnimals.

Охочі допомогти тваринам евакуюватися за кордон можуть зробити це за посиланням. Наразі ГО зібрала майже 85 тисяч гривень із 200 тисяч необхідних.

Нагадаємо, під час обстрілів Київщини 10 жовтня постраждав лев Брецель, який тимчасово перебуває у Центрі порятунку диких тварин. Тварина поранилася об вольєр, намагаючись врятуватися.

УП

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь