МЗС попросило правоохоронців розслідувати усиновлення російським омбудсманом дитини, викраденої з Маріуполя

 

 

 

 

Проти уповноваженої рф з прав дітей марії львової-бєлової порушать кримінальне провадження за всиновлення дитини, яку росіяни викрали з Маріуполя.

Про це йдеться в заяві МЗС.

«На доручення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби МЗС України ініціює перед правоохоронними органами України відкриття справи проти російської громадянки львової-бєлової, у діях якої вбачаються ознаки кримінального правопорушення», — йдеться в заяві.

Там також звернули увагу, що російська уповноважена зізналася, що сприяла незаконному всиновленню в рф іще майже 350 дітей із захоплених регіонів Донбасу.

«Вивезення українських дітей з тимчасово окупованих територій України в росію та подальше їхнє всиновлення з боку російських громадян грубо порушують законодавство України, а також Женевську конвенцію про захист цивільного населення під час війни від 1949 року, яка передбачає зобовʼязання держави-окупанта не змінювати громадянського статусу дітей, і Конвенцію ООН про права дитини від 1989 року», — пояснили в МЗС.

Міністерство закликало міжнародну спільноту рішуче засудити триваючі злочини росії та її посадовців проти дітей на тимчасово окупованих українських територіях.

Бабель

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь