Військовослужбовця рф засуджено на 10 років за знущання над жителями Ніжинщини

 

 

 

 

На Чернігівщині військовослужбовця Російської Федерації засуджено до 10 років позбавлення волі, про це повідомляє Чернігівська обласна прокуратура.

За публічного обвинувачення прокурорів Ніжинської окружної прокуратури 24.11.2022 в порядку спеціального судового розгляду російського військовослужбовця визнано винним у порушенні законів і звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Його засуджено до 10 років позбавлення волі.

Прокурор у суді довів, що 28 березня під час окупації армією РФ села Старий Биків Ніжинського району обвинувачений жорстоко поводився із місцевими мешканцями. Він відбирав у них мобільні телефони та заощадження. Також, погрожуючи розстрілом, він вимагав дані про розташування військовослужбовців Збройних Сил України.

Не отримавши необхідних відомостей, російський військовий утримував одну з місцевих жінок із зв’язаними за спиною руками та заклеєними скотчем очима упродовж трьох діб у погребі без води та їжі. При цьому постійно погрожував жінці фізичним та сексуальним насильством.

Досудове розслідування за вказаним фактом здійснювалося слідчими слідчого відділу Ніжинського районного відділу поліції ГУНП в Чернігівській області.

Наразі вирок не набрав законної сили.

Возможно, это изображение 1 человек и текст

Головне фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь