5 випадків ботулізму, 248 туберкульозу, 12 отруєння дикорослими грибами: санепідситуація Чернігівщини

 

 

 

 

За 10 місяців цього року в Чернігівській області зареєстровано 5 випадків ботулізму, 248 туберкульозу, 12 отруєння дикорослими грибами.

Про це повідомляє Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

В поточному році в області ботулізмом захворіло 5 осіб (2 – з м. Чернігова, 2 – з населених пунктів Чернігівського району, 1 – з Прилуцького району). 1 особа (чоловік 54 років) померла. Випадки захворювання ботулізмом поодинокі, групових спалахів не було. Дітей серед осіб, що захворіли, немає. 4 особи захворіли після вживання риби в’яленої непатраної, виготовленої в домашніх умовах, 1 чоловік захворів після вживання консервованих грибів домашнього приготування.

Дикорослими грибами отруїлося 12 осіб (2 – з м. Ніжин, 4 – з Ніжинського району, 1 – з Чернігівського району, 1 – з Новгород-Сіверського району, 3 – з Корюківського району, 1 – з м. Чернігів), з них 1 особа (чоловік 19 років) померла.

Ситуація з особливо-небезпечних інфекцій залишається напруженою, в зв’язку з реєстрацією:

– 248 випадків захворювання на туберкульоз, що на 11,7% випадків більше кількості захворілих за аналогічний період 2021 року, серед дитячого населення – 19 випадків захворювання, за аналогічний період 2021 року – 3 випадки;

– 141 випадку захворювання на хворобу Лайма, в минулому році 36 випадків; (зростання на 109 випадків).

Зменшилась кількість звернень за антирабічною допомогою з приводу контакту (покусів, подряпин, ослинення) з тваринами до 1195 (у минулому році 1370) та кількість осіб, яким призначено антирабічне лікування -168 проти 234 у минулому році.

Спалахів інфекційних захворювань в області не зареєстровано.

Фото: ілюстративне

Джерело: priluki.city

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь