Ніжин отримає два потужних генератори від японського агенства

 

 

 

 

Сьогодні відбулась онлайн-зустріч керівництва Ніжина з представниками Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA), яке планує надати Ніжину на безоплатній основі 2 потужні генератори.

Один із генераторів, потужність 550 кВт, зможе забезпечити роботу найбільшої котельні у місті, яка надає тепло до 50 % будинків міста, шкіл, садочків, пунктів сімейної медицини, територіального центру соціального обслуговування та інших важливих обֹ’єктів.

Інший – потужністю 270 кВтзабезпечить теплом Ніжинську центральну міську лікарню ім. М. Галицького, Пологовий будинок, школу, будинок-інтернат, а також частину населення міста.

Домовленість про допомогу Ніжину – це результат трьохсторонньої співпраці Ніжинської міської ради з Міністерством енергетики України та донорською компанією JICA. Представники компанії наголосили, що вбачають важливість допомоги громадам України.

Саме Ніжинська громада одна із перших, яка отримає допомогу у вигляді двох генераторів від Японії.

Міський голова Ніжина Олександр Кодола подякував партнерам за безпрецедентну підтримку нашої громади. Він зауважив, що це дуже важливо для нас з огляду на енергетичний терор, який росія щодня чинить по відношенню до мирних українських міст. Забезпечення громади двома такими потужними генераторами дасть можливість відносно стало пройти опалювальний сезон.

Японська сторона підтвердила готовність в подальшому надавати допомогу Ніжину. Зі свого боку, Олександр Кодола висловив сподівання щодо довгострокової співпраці та при нагоді запросив японський партнерів відвідати Ніжин.

Ніжинська міська рада

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь