У селі Талалаївка відкрили меморіальну дошку Герою Миколі Кононову

 

 

 

 

06 грудня  2022 року, в День Збройних Сил України, в селі  Талалаївка на стіні місцевого ліцею поряд із меморіальною дошкою уродженцю с. Талалаївка  воїну-афганцю, учаснику Революції Гідності, нагородженому званням Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» посмертно Віктору Орленку встановлено ще одну меморіальну дошку.  На цей раз Миколі Кононову, котрий свого часу жив і навчався у цьому селі. А 19 березня минулого року він загинув при виконанні бойового завдання.

Як повідомив голова громадської організації «Ніжинська міськрайонна організація ветеранів Афганістану» Сергій Ступак: “Під патронатом сільського голови Людмили Андрусенко, у центрі села 06 грудня 2021 року відкритий меморіальний комплекс (вагою біля 10 тон) воїну-афганцю, учаснику Революції Гідності, нагородженому званням Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» посмертно Віктору Орленку. Комплекс виготовлений та встановлений завдяки небайдужим, патріотично налаштованим землякам.

У селі Ніжинське також завезено три великі камені, з яких по закінченню війни, коли настане перемога та мир, обов’язково буде відкрито меморіальний комплекс.

Під патронатом Лосинівського селищного голови Анатолія Стрільця в центрі села Богданівка 28 червня 2021 року, в День Конституції України, відкрито меморіальний комплекс “Загиблим мешканцям села Богданівка”.

Також в село Перемога та станція Лосинівка завезені 6 великих каменів, щоб встановити пам’ятні знаки, для вшанування пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність та територіальну цілісність нашої України. Відкриття пам’ятних знаків відбудеться після перемоги!

У цій справі брали участь і до двадцяти п’яти осіб з громадської організації – афганці та місцеві воїни АТО.

Також була розпочата підготовча робота меморіального комплексу із трьох великих каменів загиблим захисникам незалежності України й у Крутах: викладена тротуарна плитка, залишилося виготовити і встановити пам’ятну  дошку.

Плани порушило повномасштабне вторгнення росії на територію нашої держави, зокрема і наш регіон. Та прийде час і робота завершиться. Вже в мирні дні”.

Спілкувався Олександр Василенко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь