Застигла краса: як мринчанка Таміла Шульга звичайні речі перетворює на витвори мистецтва

 

 

 

 

Таміла з дитинства була натурою творчою, отож і забавки у неї були відповідними – дівчинка понад усе любила шити своїм лялькам нові вбрання. А ще – малювати. Характерно, що з роками ці захоплення у неї не тільки не минули, а й суттєво вплинули на її подальший професійний вибір – після школи дівчина обрала собі професію швеї-закрійниці й певний час працювала в одному зі столичних ательє з пошиву одягу. Власне, вона й сьогодні із задоволенням займається цим, але вже індивідуально.

Повідомляє Нежатин.

Малювання ж у у Таміли  вилилося ще в одне творче хоббі – роботу з ювелірною епоксидною смолою. І хоч жінка ще вважає себе новачком у цій справі, бо ризикнула працювати в такому мистецькому напрямку лише кілька місяців тому, проте вже встигла досягнути в цьому певних успіхів.

-Мені завжди подобалися вироби на основі ювелірної епоксидної смоли, – розповідає Таміла. –  І техніка неймовірна, і для творчості підходить практично все, що є під рукою – фарби, рослини, дерево, метал, папір тощо. А виготовити можна надзвичайну кількість красивих і потрібних речей, починаючи від  неймовірної краси жіночих прикрас – підвісок, кулонів, сережок, чоловічих – запонок чи брелків до оригінальних картин і навіть звичних у повсякденні та на кухні речей: стільниць, годинників, таць, серветниць, підставок під гаряче – під склянки, чашки, тарілки  тощо.

Утім, за роботу взялася не зразу. Перш ніж придбати свій перший технічний творчий набір, перегорнула в інтернеті чимало відповідних сайтів, перечитала купу літератури та переглянула відео, і тільки впевнившись у тому, що цей матеріал абсолютно безпечний для людини, взялася до роботи. То тільки здається, що працювати зі смолою достатньо просто, насправді все значно важче. Й від того ще цікавіше – коли зі звичайної смоли, затверджувача та барвника виходить щось неймовірно цікаве. Звісно, я зовсім не вважаю себе гуру з виготовлення  таких виробів, але тим, що в мене вже виходить, поки що  задоволена…

А ось мама Таміли Валентина Максимівна справді пишається доньчиними виробами і й гостям завжди із задоволенням показує її колекцію. Тринадцятирічному сину Таміли Тимуру теж буває цікаво посидіти біля мами, утім, поки що підліток ще не готовий приділяти цьому виду мистецтва занадто багато часу.

У розмові з майстринею зазначила, що багато хто цей вид мистецтва вже давно перетворив на власний бізнес.-Та я ж іще новачок у цій справі і для мене кожен виріб є неповторним, єдиним. Звісно ж, у шухляду їх не складаю – дарую друзям та знайомим. Кілька разів вивтавляла свої роботи на виставках декоративного мистецтва, які проводилися під час  святкових заходів.

Днями у нашому будинку культури буде проходити благодійна акція – концерт за участю місцевих аматорів сцени на підтримку Збройних Сил України, в ході якого на виставці-продажу будуть представлені й мої вироби, частина коштів з якої буде передана на потреби наших захисників.

Оце буде моїм першим бізнес-проектом”, – усміхається Таміла.

Катерина Гавриш

На знімках: мринчанка таміла шульга та її оригінальні вироби.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь