Під час промови путіна рашисти розстрілювали мирний Херсон і Очаків

Удень 21 лютого російські війська завдали близько 20 ударів по території міста Херсон. Відомо про шістьох загиблих місцевих жителів і 12 поранених

Про це інформує голова Херсонської обласної державної адміністрації Прокудін Олександр

“Херсон під обстрілом. Імовірно “Град”. Близько 20 вибухів”, – написав очільник регіону.

Оперативне командування “Південь” пише, що ворог ударив по житлових кварталах, критичній інфраструктурі, дитячому садочку, лікарні, приватних гаражах і автівках.

“Просто під час промови кривавого диктатора Путіна про “Мы не воюем с народом Украины” рашисти розстрілювали мирний Херсон і Очаків з реактивних систем залпового вогню”, – написала пресслужба.

Унаслідок прямого влучання в багатоквартирний будинок у кількох помешканнях розпочалися пожежі, є суттєві пошкодження інших домівок.

Також рашисти гатили по місцевому ринку та зупинці громадського транспорту.

“Просто серед вулиці, у власних домівках та на робочих місцях мирні мешканці Херсону отримували поранення і вмирали”, – пише ОК “Південь”.

Нині відомо про 6 загиблих і 12 поранених.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на масований обстріл Херсона російською армією.

“Вчергове нещадно вбиває мирне населення. Є влучання в автопарк, житлові масиви, багатоповерхівку, зупинку громадського транспорту. Внаслідок цих терористичних ударів, на жаль, є постраждалі та загиблі”, – сказав очільник країни.

Зеленський висловив співчуття всім, хто втратив рідних: “Світ не вправі ні на хвилину забувати, що російська жорстокість та агресія не мають меж. Держава-терорист відповідатиме за всі свої нелюдські злочини проти нашого народу та України”.

Пресофіцер комендатури оборони Херсона Дмитро Плетенчук повідомив Суспільному про 6 загиблих внаслідок обстрілів міста.

“Наразі інформація уточнюється. Локація на якій ми знаходимося не єдина, яка постраждала від чергового обстрілу. Також ракета залпового вогню типу “Град” вдарила і по інших районах нашого міста”, – сказав Плетенчук. 

Місцеві телеграм-канали пишуть, зі слів очевидців, які знаходилися поряд із зупинкою транспорту, загинуло мінімум 2 людини, поранено щонайменше троє.

Російський снаряд влучив у дев’ятиповерхівку. Як пишуть у групі, відомо про щонайменше 2 поранених.

Ще постраждали мінімум 3 житлові будинки внаслідок ракетної атаки об 11:55.

Експресо

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь