Ніжинці розповіли коли, на їхню думку, варто відзначати жіночий день

 

 

 

 

8 Березня міжнародна спільнота святкує Всесвітній жіночий день. Проте більшість країн мають різні традиції святкування.

Десь відзначають день боротьби за права жінок, а 8 Березня не є вихідним, в Україні ж навпаки, свято асоціюється з весною та жіночністю, а чоловіки поспішають привітати прекрасну стать квітами та подарунками.

Та вже не один рік серед українців існують дискусії про доцільність святкування 8 Березня в існуючому форматі. Цьогоріч у Верховній Раді навіть висунули пропозицію перенести свято на іншу дату, щоб не плутати урочистості на честь боротьби за гендерну рівність з днем жіночності та краси.

Напередодні, ми запитали у ніжинців коли, на їхню думку, варто відзначати 8 Березня (в опитуванні взяли участь 57 людей).

Більшість, 56%, вважає, що необхідно залишити все так як і було, адже це гарний привід зробити жінкам приємно. А 9% відповіли, що 8 Березня потрібно залишити, проте скасувати його на державному рівні, зробити звичайним робочим днем.

Проте 18% проголосувало за те, що свято варто перенести на іншу дату. 14% ніжинців за скасування жіночого дня взагалі.

4% відповіли, що їм всеодно.

Нагадаємо, що на офіційній платформі “Дія” також проходило опитування, де українці вирішували, чи залишати 8 Березня вихідним чи зробити робочим. Більшість користувачів Дії проголосували за те, щоб залишити 8 березня вихідним. Такий варіант підтримали понад 1,3 млн українців.

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь