На Чернігівщині вперше за цей епідсезон від грипу помер чоловік

 

 

 

 

На Чернігівщині вперше за цей епідсезон від грипу помер чоловік. Про це Суспільному повідомив заступник гендиректора обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Артем Ярошенко.

За його словами, перший у цьому епідсезоні летальний випадок від грипу зафіксували у Чернігові минулого тижня. Помер чоловік, якому було 68 років, у нього підтвердили вірус грипу А.

Там були супутні захворювання: ішемічна хвороба серця, цукровий діабет. Тобто він мав супутні захворювання, які призвели до смерті. Це грип А. Це ті, які протікають більш важче“, — розповів Артем Ярошенко.

За минулий тиждень в області було виявлено сім випадків грипу А, які підтверджені методом ПЛР.

Віруси мутують, тому що ми пам’ятаємо, що COVID повністю витіснив грип і ГРВІ, а зараз він змутував таким чином“, — сказав Ярошенко.

За даними обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, нині на Чернігівщині спостерігається зниження рівня захворюваності на грип та ГРВІ. За минулий тиждень до лікарень звернулося на 13,3% менше людей.

Перевищення епідемічного рівня захворюваності спостерігається у Борзнянській, Носівській міських, Вертіївській, Комарівській, сільських територіальних громадах Ніжинського району, Ладанській, Линовицькій селищних територіальних громад Прилуцького району, Остерській міській територіальній громаді Чернігівського району.

Суспільне

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь