Уродженець Ніжинщини півстоліття віддав медицині

 

 

 

 

Мабуть, немає в Сальному людини, яка б байдуже проходила повз школи в центрі села. Збудувало її земство у далекому 1913-у. З Ніжина привезли цеглу, з Козар — смолянисту сосну. Зводили школу всією громадою.
Тут виховувались хлібороби, тваринники, вчені, журналісти, артисти, лікарі… Серед них і – Анатолій Іванович Темчур (1936 -2015).

У перших числах квітня цього року нашому земляку виповнилося б 77 років.

Анатолій Іванович – уродженець с. Сальне. 

Всю свою професійну діяльність присвятив роботі у сфері охорони здоров`я Чернігівського району. Після закінчення Київського медичного інституту почав працювати у Чернігівській центральній районній лікарні, спочатку лікарем стоматологом, пізніше – хірургом. З 1970 по 1974 рік – заступник головного лікаря з медичної частини.Понад 20 років Анатолій Темчур очолював хірургічне відділення, за час своєї діяльності лікарем-хірургом провів понад 6,7 тис. оперативних втручань з використанням новітніх методик лікування.

В період з 1978 року по 1989 рік працював на посаді головного лікаря Центральної районної лікарні. За майже піввіковий період роботи Анатолій Темчур вніс значний особистий внесок у розвиток медичної галузі Чернігівського району.

Він – відмінник охорони здоров’я, нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ст. (2009), медаллю «Ветеран праці», заслужений лікар України. Його стаж роботи в ЦРЛ на 2015 рік складав – 51 рік. Помер Анатолій Іванович у березні 2015 року.

Його справу продовжив син — Олександр Анатолійович, який працює лікарем-хірургом Чернігівської міської лікарні №4.

Микола Борщ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь