На Чернігівщині фотопастка зафіксувала ведмедя

 

 

 

 

На Чернігівщині за допомогою фотопастки зафіксували ведмедя. Про це 26 червня в ефірі Суспільне. Спротив повідомив чернігівець Олександр Михайлов. Чоловік знімає диких тварин близько трьох років, ведмедя його фотопастка зафіксувала вперше.

Нещодавно було відкриття для нашої області, на фотопастку спіймався ведмідь. Я не знаю, яким дивом мені пощастило, що саме на фотопастку потрапив ведмідь і саме на цю фотопастку, де був акумулятор. Я не можу передати, наскільки я був здивований, бо для нашої області дуже не типова тваринка“, — розповів Олександр Михайлов.

На Чернігівщині фотопастка зафіксувала ведмедя

Олександр Михайлов розповідає, після того, як спрацьовує датчик руху, фотопастка робить три світлини та 10 секундне відео.

Воно все приходить в додаток. Постійно потрібно поповнювати рахунок, щоб був зв’язок. Інколи бувають затримки з фотографіями, так як не завжди є зв’язок, де я ставлю фотопастку. На акумуляторі фотопастка може працювати десь два місяці. Бо коли у мене були на батарейках, то доводилося кожні два тижні приїжджати, щоб поміняти батарейки“.

На Чернігівщині фотопастка зафіксувала ведмедя

Зі слів Олександра Михайлова на його фотопастку найчастіше потрапляють лосі, сарни європейські, єнотоподібні собаки, вовки, лисиці та різні птахи.

Нагадаємо, 30 травня у Чернігівському районі у селі Отрохи виявили сліди бурого ведмедя. Про це Суспільному розповів засновник природничого центру “Міжрічинська пуща” Андрій Сагайдак. З його слів, востаннє офіційно вони фіксували присутність бурого ведмедя в області понад 90 років тому.

Зі слів Сагайдака, загалом в Україні налічують близько 300 одиниць бурих ведмедів. Вони занесені до Червоної книги. Більшість з них живе у Карпатах, поблизу з Чернігівською областю їх фіксували у Київській області, зокрема на території Чорнобильського біосферного заповідника, Сумській області та в Білорусі та Росії.

Суспільне

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь