Двох мешканок Ніжинщини шахраї ошукали на понад 35 тис. грн

 

 

 

 

21 липня до поліції звернулась 65-річна мешканка Ніжина із повідомленням, що з її банківського рахунку зникло 28 тисяч гривень. Повідомляє Поліція Чернігівської області.

Жінка розповіла поліцейським, що в соцмережі їй надійшло повідомлення із пропозицією оформлення «грошової допомоги». Для отримання коштів жінка перейшла за посиланням, ввела реквізити своєї банківської картки та вказала пароль входу до мобільного додатку інтернет – банкінгу. Після виконання цих умов з рахунку жінки зникли гроші.

Цього ж дня, до поліції звернулась 46-річна мешканка Бахмача із повідомленням, що з її банківського рахунку зникло майже 8 тисяч гривень.

Жінка розповіла поліцейським, що в соцмережі вона побачила оголошення про оформлення «грошової допомоги від ООН» та зацікавилась ним. Для отримання коштів жінка перейшла за посиланням, ввела реквізити своєї банківської картки та вказала пароль входу до мобільного додатку інтернет-банкінгу, перейшла в мобільний додаток свого банку, нібито для підтвердження оформлення матеріальної допомоги, та натиснути клавішу «1». Після виконання цих умов з рахунку жінки зникли гроші.

Нині поліція розшукує причетних до шахрайства у рамках кримінальних провадженнь, відкритих за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Поліція наполегливо рекомендує: якщо вам пропонують «натиснути, щоб отримати грошову допомогу», або «заповнити заявку на виплати від ООН за 10 хвилин» – ігноруйте такі вказівки та не переходьте за посиланнями! Так діють шахраї!

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь