Підсумки засідання бюджетної комісії: ремонти та будівництво

 

 

 

 

До депутатів звернулися з проблемою ремонту частини укриття в Ніжинському терцентрі, – це дасть змогу забезпечити повноцінну роботу  ЗДО №17. Частина укриття відремонтована для потреб терцентру, якщо відремонтувати другу частину – дітям буде де ховатись під час тривог.

Велика проблема постала з ремонтом даху школи №7. Депутатів було поінформовано, що проєкт ремонту вже певний час, як готовий, однак тендерні процедури з якоїсь причини так і не почалися. Депутатською комісією ще взимку було дане завдання провести тендерні процедури до лютого місяця. Та віз і нині там. Наближається осінь та несприятливі погодні умови для такого ремонту. Тож скоріш за все цей навчальний рік школа працюватиме з дірявим дахом. І це при тому, що школу № 7 було обрано для навчання старшої ланки школярів практично з усього міста.

Комісія також розглянула питання щодо продовження робіт з покращення дорожньої розмітки в місті. Зокрема планується встановити на території площі Франка катафоти, стовпчики та підсвітку. Оновлювати дорожнью розмітку – важливо, адже від цього залежить безпека руху на дорогах, однак підсвітка та катафоти – чи на часі це? Питання риторичне.

Відділ архітекрури вніс пропозицію виділити 500 тис грн на внесення змін до генерального плану міста. Востаннє план оновлювався в 2019 році, і з тих пір місто змінилось і продовжує змінюватись. У оновлений план пропонується внести зонування, візуалізацію, дизайн-код та інші розділи щодо розвитку міського середовища.

Була озвучена проблема щодо ремонту приміщення колишньої аптеки №200 на вул. Озерна. Туди планується перенести відділення сімейної медицини №2, що знаходиться на території 3-го мікрорайону, так як наявне приміщення має невеликий розмір. Це покращило б якість медичного обслуговування населення. Перед цим була проведена досить значна робота: аптеку вдалося перевести з обласного балансу на баланс нашого міста, а також було початково виділено 5 млн грн для попередніх робіт. Проєкт облаштування амбулаторії сімейної медицини в приміщенні колишньої аптеки готовий, однак далі справа не рухається.

Піднімалось питання, коли буде завершено проект басейну, розробку якого було почато ще в 2017 році. Незважаючи на те, що роботи вже давно оплачені (ще до повномасштабного вторгнення), але й досі проект не виготовлено.

Управління освіти вже вкотре просить профінансувати поточний ремонт туалету, за адресою вул. Купецька,13 (приміщення управління). Бюджетна комісія вкотре погодила. Що там не так з тим туалетом і чому його постійно ремонтують?

Також були прийняті настпуні рішення про виділення коштів на:

–  Ремонт дороги на  Фрунзівське кладовище – 140 тис. грн

–  Виготовлення берндової продукції про м. Ніжин виділити з резервного фонду 150 тис. грн

–  Ремонт малої зали виконкому за програмою співфінансування – 600 тис. грн.

–  здійснити перерозподіл коштів, які планувалось витратити  на будівництво стадіону – 3,5 млн грн і витратити їх на придбання дронів для ЗСУ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь