Підсумки засідання бюджетної комісії: освіта

 

 

 

 

Депутати відреагували на звернення батьківської громади щодо укриття школи №11. Було прийнято ряд позитивних рішень з цього питання, певні кроки вже зроблені (Більш детально про це читайте у нашій наступній статті).

З приводу садочка 25, що розміщується у мікрорайоні Гуньки по вул. Прилуцька, було озвучено, що прийняте рішення призупинити його роботу, створивши відповідний структурний підрозділ на базі школи-гімназії 17. Подальша доля закладу, за словами начальника управління освіти В. Градобик, буде вирішуватися після закінчення війни.

Також розглядалось питання перенаправлення коштів на оплату штрафів, які виникли внаслідок порушень, виявлених аудиторською перевіркою.   Як пояснив секретар міського голови Юрій Хоменко, порушення виникли через проблеми у сфері інформатизації. У місті діє 8 програм у цій галузі, кожною з яких визначено певних розпорядників коштів. Однак ці розпорядники не мають юридичної сили узгоджувати свої дії з Мінцифри. Було зроблено наступні пропозиції звести ці 8 програм в одну, створити окремий відділ по інформатизації, переглянути «роздутий»  штат виконкому, особливо кількість посад журналістів та пов’язаних з цією діяльністю професій, що дозволить скоротити бюджетні витрати та оптимізувати роботу у різних галузях, а також уникнути в майбутньому подібних штрафів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь