Ніжин по вуха в смітті. Хто винен?

 

 

 

 

Осінь – пора, коли ніжинці масово прибирають городи, чистять садки та подвір’я, закінчують перед настанням холодів ремонти жител та обійсть. Усе, що вичистять, виметуть чи вирубають – містяни
несуть на смітники.

Це потрібно поміщати у спеціальні контейнери для сміття, але не всі жителі Ніжина ставляться до цього відповідально. Багато хто викидає сміття біля контейнерів, що сприяє збільшенню площі смітників та утворенню стихійних сміттєзвалищ. Площа кожного санкціонованого місця для зберігання сміття, тобто контейнера, чітко визначена, але реальні розміри цих місць збільшуються у 2-3 рази.

За словами комунальників, у цьому році на таких сміттєзвалищах щотижня накопичується до 80 тонн різноманітних відходів. Для порівняння – у минулому році цей показник становив до 20 тонн на тиждень. Висновок – ніжинці почали більше смітити та менше дбати про довкілля.

Хоча стихійні сміттєзвалища прибираються і сміття періодично вивозиться, але запахи від цих місць йдуть неприємні, вітер розносить сміття до найближчих будинків, після дощу разом з вологою речовини від розкладу сміття попадають у грунт.

Зрозуміло, що сміття – невід’ємна частина життя:  всюди і завжди воно переслідує людину. Але ми повинні робити все для того, щоб його стало менше, щоб наше місто не перетворилась на суцільне сміттєзвалище. Ніхто окрім нас самих, не зробить наш дім, нашу вулицю, наше місто, нашу країну чистішою та красивішою. 

Фото з мережі

Наталія РУЛЬОВА
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь