Чернігівщина може отримати близько 80 млн грн на ремонт укриттів

 

 

 

 

Чернігівська область очікує у 2024 році отримати на ремонт укриттів в закладах освіти близько 80 мільйонів гривень субвенції з державного бюджету.

Про це повідомляє Суспільне Чернігів з посиланням на начальника управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрія Музику.

«Ця сума передбачена у держбюджеті, але ще не затверджена. На сьогодні 115 освітніх закладів області взагалі не мають укриттів це: 18 шкіл, 89 садочків та 8 закладів позашкільної освіти. Нині 87% закладів освіти області мають укриття. Деякі з них використовуються, проте вони не облаштовані належним чином і наразі там тривають ремонтні роботи», — розповів Музика.

Особливість цьогорічного використання субвенції, за словами начальник управління освіти і науки, в тому, що все будівництво укриттів буде відбуватися лише у закладах освіти, які внесені в систему DREAM (Цифрова екосистема для підзвітного управління відновленням, — ред.)

«Освітні заклади отримали завдання сформувати паспорти безпеки до кінця минулого року (2023 – ред.). Проте близько 75% – не виконали його. У більшості випадків через використання застарілих бланків та некоректне введення даних. Тож робота в цьому напрямі продовжиться», — розповів Музика.

Високий Вал

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь