Рештки Миколи Садового знайшли в канаві. Його ще в березні минулого року розстріляли росіяни

 

 

 

 

23 листопада між Іванівкою та Слободою, що під Черніговом, місцеві знайшли останки людського тіла. Біля поля в канаві побачили велосипеди, хотіли забрати. А під двохколісним —  останки тіла. З черепа залишилася тільки нижня щелепа. Частина кісток в одязі, частина без. У кишені були документи.

— Коли я приїхав на місце, то все, що залишилося від тіла, уже зібрали в чорний пакет, — каже Олексій ДЕРЕВ’ЯНКО, староста села Красне, що входить в Іванівську територіальну громаду. — Із того, що знаю, жителі Іванівки після комбайна на полях збирали кукурудзу. І дійшли до тієї канави. Там раніше стояла вода. У ній побачили два велосипеди, хотіли їх забрати. Коли підійшли ближче, пригледілися, — а там людські кістки. Викликали поліцію.  У правоохоронців є список безвісти зниклих. Перевірили документи, що були в кишені. Виявився наш, місцевий. Викликали цивільну дружину Наталію Тарасенко. Вона за речами впізнала.

— Кажуть, Микола зник під час окупації.

— Красне в окупації не було, але біля села і над селом літало добре. Сталося це в перші дні березня минулого року. Троє місцевих на велосипедах поїхали в бік Іванівки. Куди прямували, не знаю. За селом їх побачили рашисти. Миколу застрелили на місці і покинули. А двох інших забрали в Ягідне і теж вбили.

— Коли будуть ховали Миколу?

— Невідомо. Відкрите кримінальне провадження. Поліцейські проводитимуть розслідування. Також рештки будуть ідентифікувати, чи, дійсно, належать Миколі Садовому. І тільки після остаточного висновку, що це дійсно він, слідчий підготує постанову на видачу, тоді і зможемо поховати.
фото ілюстративне
Джерело: Вість
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь