Вона була світлою і гарною людиною, мудрим керівником, коли такі ідуть – земля сиротіє…

 

 

 

 

04 березня виповнилося б 56 років Людмилі Михайлівні Андрусенко, сільському голові Талалаївської сільської територіальної громади, та невблаганна смерть підступно й жорстоко згорнула її книгу життя 14 лютого 2024 року. Справедливий  керівник, людина слова, лідер, мудра жінка, любляча й турботлива мама, щира патріотка своєї країни-вона була прикладом самодисципліни та самоорганізації, громадянської доброчесності та відданості своїй роботі і громаді.

Кар’єра Людмили Михайлівни як посадової особи органів місцевого самоврядування  розпочалася у 2011 році з обрання її секретарем Безуглівської сільської ради Ніжинського району. А вже з березня 2012 року вона  стала Безуглівським сільським головою. Людмила Михайлівна була дбайливою господинею, за  час перебування якої на посаді було зроблено дуже багато: будівництво мережі вуличного освітлення населених пунктів сільської ради (Безуглівка, Пашківка, Курилівка, Синдаревське), поточний ремонт доріг, ремонт сільського клубу с. Безуглівка, приміщення сільської ради. Вона постійно фінансово підтримувала заклади охорони здоров’я, навчальні заклади, займалася благоустроєм території сільської ради.

Унаслідок реформи децентралізації у січні 2020 року була створена Талалалївська територіальна громада шляхом об’єднання Великодорізької, Безуглівської та Ніжинської сільських рад.

25 жовтня 2020 року Людмилу Михайлівну обрали сільським головою новоствореної територіальної громади. Перебуваючи на посаді голови, вона   працювала, не покладаючи рук, адже громада – не маленька, роботи багато. В пріоритеті для Людмили Михайлівни  були люди й закон. За період 2020-2023 років зроблено капітальний ремонт будівель Талалаївського ліцею, ремонт Кропивнянської гімназії та  встановлено в ній твердопаливний котел, захисні модулі в Ніжинській гімназії та Талалаївському ліцеї. Організоване безкоштовне харчування пільгових категорій здобувачів освіти, створено комунальне підприємство «Надія 2022» та Центр надання адміністративних послуг, волонтерський ХАБ на базі Талалаївського ДНЗ «Лелеченька», який готує їжу для наших захисників, залучені міжнародні донори, інвестори, міжнародні гуманітарні організації, які надавали допомогу населенню під час окупації та в період деокупації, постійна різностороння допомога ЗСУ. Вимоглива й водночас справедлива керівниця докладала максимум зусиль для того, щоб громада розвивалася й процвітала.

На каденцію сільського голови випали складні випробування, адже її громада опинилася в зоні бойових дій. За таких умов діяти необхідно було рішуче, виважено й відповідально. Людмила Михайлівна завжди прислухалася до думки людей, переймалася їх безпекою та добробутом. Тому з перших днів повномасштабного вторгнення відважна жінка, ризикуючи своїм життям, майже кожного дня їздила до міста Ніжин за хлібом, медикаментами та гуманітарною допомогою для окупованого російськими військами населення. Протитанкові міни, які траплялися на шляху, її не зупиняли, вона чітко слідувала до своєї мети. Разом із чоловіками Людмила Михайлівна босоніж переносила продукти через річку. Одного разу, поїхавши за хлібом до міста Ніжин, вона потрапила під обстріл, внаслідок чого отримала осколкові поранення.

Активну діяльність на благо й розвиток Талалаївської сільської територіальної громади  Людмила Михайлівна продовжувала до своєї раптової смерті, яка стала несподіваною для всіх нас. 

Світла пам’ять про Андрусенко Людмилу Михайлівну як доброзичливу, приємну жінку, справедливого й мудрого керівника, людину, віддану роботі та громаді назавжди залишиться в наших спогадах.  Результати  кропіткої праці будуть жити в серцях тих, хто мав щастя її знати, в споминах про  величні досягнення.

Вона пішла з життя  – раптово, несподівано, швидко

Важко підібрати слова, які могли б висловити всю печаль, що  переповнює нас. Бог забирає  найкращих

Досі не віриться…

Висловлюємо найщиріші співчуття родині, поділяємо невимовно тяжке горе, сумуємо…

Колектив Талалаївської сільської ради

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь