Обличчя партій у Ніжині і хто за ними стоїть

 

 

 

 

Перші номери у виборчих списках політичних партій, це люди, які при отриманні підтримки виборців їх політсили більш ніж 5%, першими заходять до міської ради автоматично. Вони як то кажуть на «броні»: за них не голосують, але вони заходять.

Почнемо з партій сателітів, які один одного підтримують і йдуть практично однією командою. В народі кажуть “розкладували яйця у різні кошики”. Мова йдее про «Європейську солідарність» (колишня БПП) та регіональний проєкт «Рідний дім». Такий механізм використовується , щоб більше депутатів зайшло у раду. Є інформація про намагання цієї команди ввести людей в інші політсили, але там своєчасно розібралися і зробили “зачистку” кандидатів.

Олександр Шалай – політична партія «Європейська Солідарність»


Депутат двох минулих скликань, за час яких змінив 2 привладні партії («Партії Регіонів» та БПП). За минулі 5 років зміг проявив себе спонсором багатьох міських заходів. Водночас був один із тих, хто підтримував підняття тарифів на проїзд у громадському транспорті та являється співвласником підприємства, що надають ці послуги. Вплив на цю партію має його брат Ігор Шалай, котрий балотується до обласної ради і також має відношення до пасажирських перевезень, рекламних щитів та розробці декількох проектів транспортних розв’язок у місті.

 

Разом з цією командою йде команда Анатолія Лінника – політична партія «Рідний дім»


Нині діючий міський голова за результатом управлінської роботи якого ніжинці мали змогу спостерігати попередні 7 років. До влади прийшов, як про це говорять активісти, на руках у «Народної ради», члени якої у 2014 році активно відстоювали зміни в Ніжині. За час політдіяльності змінив 3 політичні партії, починаючи з «Батьківщини», далі в «Ударі», на цих виборах йде від політичного проекту «Рідний дім». За 7 років його керування містом, окрім появи зернових елеваторів (представники цих підприємств також йдуть у списках), які забруднюють Ніжин, в місті не з’явилось практично жодного нового підприємства, що збільшило б кількість робочих місць. Перед виборами почав роботи з ремонту доріг та тротуарів. В його команді представлено більшість адмінресурсу міста, власне представників якого Анатолій Лінник і зробив керівниками. Головний вплив на мера і партію, як про це говорять близькі до політики особи,  має Віталій Кубрак (фірма «Творець») та Олег Нагорний (співвласник компаніі з надання послуг пасажирських перевезень, підприємець).

 

Олег Баранков — опозиційний блок «За Життя»

Вже встиг проявити себе в політичному житті міста, адже довгий час був, можна сказати, правою рукою на той час правителів Ніжина. Вперше – секретарем міської ради, а вдруге – в.о. міського голови. Змінив три партії й декілька років тому очолив ОПЗЖ. Вибір партії для більшості став незрозумілим, адже завжди маючи учену ступінь з історії, пан Олег був проукраїнські налаштований. Очоливши “антиукраїнську” політсилу, викликав як мінімум здивування у людей. Вплив на партію, про що говорять близькі до політики особи, має Юрій Хоменко, депутат міської ради (заступник директора КП “ВУКГ”).

 

 

Андрій Деркач — політична партія «Сила і Честь»

Свою політичну діяльність почав на минулих місцевих виборів з партією «Опозиційний блок». Вів активну діяльність, очолюючи депутатську комісію із земельних питань. Проте, на початку цього року рішенням сесії його було знято з даної посади через непорозуміння з так званою патріотичною спільнотою щодо висловлювання про війну з Росією. Вплив на політсиу має Анатолій Мирошниченко з м.Прилуки (підприємець, голова обл. партійної організації)

 

 

 

Валерій Салогуб – ВО «Батьківщина»


Жодного разу не змінював своїм політичним поглядам. 10 років працює у місцевому самоврядуванні, останні 5 років – секретарем міської ради. Має принципову позицію, в організації роботи ради зауважень не було. Корупційних справ не заводилося, нарікань до моральних якостей від громади не було. Був одним з ініціаторів розробки «Стратегії розвитку Ніжина 2027». Вплив на партію має Сергій Охонько (підприємець, засновник таксі «Лідер», ТОВ «Електро Альянс», готельний бізнес).

 

 

Володимир Король“Наш край”


Депутата міської ради цього скликання. Вплив на партію має Борис Приходько (депутат Верховної Ради).

 

 

Валерій Козирєв – політична партія «Удар»


Підприємець, власник мережі аптек по місту та кав’ярні. Має досвід політичної діяльності, будучи депутатом з 2006 по 2009 року від політичної партії «Батьківщина». Після чого у команді з нинішнім міським головою йшов у раду від «Удару». Попередні роки є активістом у боротьбі за зелені зони міста.

 

Констянтин Смалій — об’єднання «Самопоміч»

Майже все своє життя присвятив спорту і тренерству. Починав політичну кар’єру разом з партією «МИ» Володимира Литвина. 5 років тому у складі команди «Самопоміч» зайшов до міської ради. Вплив на партію має колега по раді — Дмитро Тимошик (депутат, заступник голови бюджетної комісії).

 

 

Олександр Безпалий — “Радикальна партія Олега Ляшка”
Нині діючий депутат міської ради.

 

Олександр Кодола – політична партія «За Майбутнє»


Екс-народний депутат Верховної ради. Відомий у Ніжині за великою кількістю встановленням дитячих майданчиків, також велику кількість державних бюджетних коштів залучив до закупівлі обладнання для медичних та освітніх закладів. Велика кількість політичної реклами на місцевих виборах та рейтинг Олександра Кодоли дає можливість вибороти достатньо депутатських місць у міськраді.

 

Олександр Багнюк — політична партія «Слуга народу». Політичну кар’єру починав з «Партії Зелених» разом з якою зайшов депутатом в позаминулій каденції в Ніжинську міську раду. Працював довгий час в КП «Комунальний ринок», зараз успішний підприємець. Працює в Києві.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь